четвъртък, октомври 22, 2020

Адвокат призна: Гешев на практика е безконтролен в България

Безспорно е, че фигурата на главния прокурор на практика в момента е безконтролна в България. Това почти няма аналог. Налице е повсеместно примирение в редиците на прокурорите у нас, щом няма никаква опозиция, било то и формална.

Това заяви пред БНР адвокат Росен Рашков, наблюдател в процедурата по избора на нов член на Висшия съдебен съвет от името на Обединението на свободните адвокати.

Утре прокурорската колегия ще гласува дистанционно за единствения предложен кандидат – военния прокурор Евгени Иванов.

Припомняме, че изборът се налага, защото доскорошното лице, заемащо длъжността – Даниела Машева, стана заместник на главния прокурор.

Случи се отново състезание с един кандидат и бяха зададени въпроси не по концепцията и не по мотивите, сподели наблюденията си от миналата събота Росен Рашков. Тогава бе представена кандидатурата на Иванов.

“Когато е скрит и няма видимост, тогава според мен ще се види реалният вот на гилдията”, посочи Рашков.

По думите му силно казано е, че е имало изслушване на кандидатурата. Не е имало нищо по същество, нямало е зададени въпроси.

“Бяхме подготвили въпроси по концепцията и мотивите. Кандидатът е с много опит и на практика имаше интересни въпроси, които беше развил. Какво се случи обаче – отново изслушване на един единствен кандидат. Състезание с един кандидат. Въпросите бяха не по концепцията, а “Ще ни пазите ли и как ще ни пазите”, на което не беше даден отговор. Очаквах активност и конкретика”, посочи още Рашков.

По думите му състезанието е с предизвестен край.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече