събота, септември 26, 2020

Amazon: Нашата технология за лицево разпознаване може да идентифицира страх по лицата на хората

Amazon сподели, че технологията за лицево разпознаване Rekognition, която притежава, вече може да разпознава страх по лицата на хората. Това е осмата емоция, която може да идентифицира. Другите са щастие, тъга, гняв, изненада, отвращение, спокойствие и объркване.

Освен това е подобрено предположението за възраст, за да могат клиентите да получават по-тесен интервал за сканираното лице.

Както може би се досещате, тези новости привлякоха доста критики. За много хора тази технология е като от някоя мрачна cyberpunk вселена. Факт е и, че клиентите на Amazon за този софтуер включват правоприлагащите органи.

Все пак, лицевото разпознаване е далеч от перфектно и все още бърка доста често – особено за жени и цветнокожи хора. През 2018-та, проучване на ACLU показа, че технологията на Amazon погрешно разпознава 28 от щатските политици.

Организации за защита на човешките права призовават Amazon да спре да продава Rekognition на органите на реда, но инвеститорите в компанията гласуваха против предложението за ограничаване на тази практика.

Нещо повече. Софтуерът е предложен на щатската служба по имиграцията, която е една от най-противоречивите институции в САЩ.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече