неделя, юни 7, 2020

Ананиев: Отменям заповедта за маските (ВИДЕО)

Вследствие на жалбите, подадени срещу заповедта на здравния министър за задължително носене на маски, г-н Ананиев отмени точка 9 от заповедта, която беше подписана вчера, лично от него

“ЕК силно подкрепи мерките, които сме взели и ни дават за пример на останалите държави. Същите мерки бяха взети от моите колеги по проблема коронавирус. Мярката, която предприехме от вчера с възможността да се ползва маската като още едно средство за предотвратяване на разнасяне на заразата. Тъй като няма пълно единодуше в българското общество искам да ви уведомя, че мярката е отменена до постигане на консесус. Вместо това българската държава ще закупи 1 милион маски, които ще бъдат разпространение чрез социалните служби на хората, които са социално слаби и на тези, които нямат възможност да си закупят такива“, заяви министър Ананиев.

Основният аргумент на недоволните е, че заповедта е незаконна и че държавата не е осигурила условия за спазването й. Съгласно Закона за извънредното положение тези дела няма да се гледат веднага, научи Нова Варна.

Ананиев уточни, че няма да има такава заповед и ще направи обръщение към хората с гореща препоръка да използват маските ежедневно като са навън. По повод глобата той допълни, че обмислят тя да бъде намалена и това ще бъде решено заедно с други законодателни промени в Народното събрание.

„Ако зависеше от нас мярката щеше да остане, но ние винаги търсим обществен консенсус и затова решихме да остане препоръчителна препоръка. Не искаме да вървим срещу хората. Благодаря и на всички български граждани, защото има промяна в мисленето и поведението“, допълни още Ананиев.

Брифинг на министърът на вътрешните работи и министърът на здравеопазването

Брифинг на министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Публикувахте от Нова Варна в Вторник, 31 март 2020 г.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече