понеделник, октомври 18, 2021

Аптеки в САЩ ще тестват за коронавируса

В Съединените Щати властите разрешиха на аптеки да тестват за коронавируса. Министърът на здравеопазването Алекс Ейзар заяви, че процедурата ще може да се извършва с одобрени от регулаторите тестове.

Аптеките се включват борбата с вируса след критики, че администрацията не е провела достатъчно тестове сред населението. На пазара вече се появиха редица тестове, но властите предупредиха да не се използват такива, които не са одобрени от Управлението по контрола на качеството на храни и лекарства.

Битката с коронавируса продължава и в болници, като експерти апелират да не се смекчават действащите указания за социална дистанция. Те предупреждават, че кризата далеч не е приключила. За тях данните с понижаващ се ръст в броя на смъртните случаи и хоспитализации не са индикатор за по-ранна промяна в указанията, защото това може да доведе втора катастрофална вълна от зарази.

Междувременно във Вашингтон законодателите работят над следващия пакет от икономическа помощ, като президентът предлага 250 милиарда долара за малкия бизнес, а демократите искат да видят още толкова средства за малки общности, предпазни облекла и купони за храна.

САЩ отделя средства и за справянето с коронавируса по света. Държавният секретар Майк Помпео обяви, че страната “продължава да играе лидерска роля в света в областите на общественото здравеопазване и хуманитарната помощ във връзка с пандемията.” Помпео каза, че ще бъдат отделени допълнителни 225 милиона долара за медицинска, хуманитарна и икономическа помощ.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече