сряда, април 1, 2020

Арестуваха пияна учителка зад волана на път за работа

44-годишна учителка е била задържана в Хисаря. Педагожката била зад волана и отивала на работа вчера, когато я спрели за проверка. Дрегерът отчел 1.85 промила алкохол в кръвта. 44-годишната Тонка Д. е учител в основно училище „Климент Охридски“ кв. Веригово в курортния град.

Жената е арестувана за 24 часа. Образувано е досъдебнно производство. Със случая се занимава Районна прокуратура Пловдив.

Проверката е станала по врене на специализирана полицейска акция за наркотици в районите на училищата.

Директорът на ОУ „Свети Климент Охридски“ я отстранил от работа заради неспособност да изпълни служебните си задължения. Заповедта обаче е била само за същия ден.

Днес учителката е на работа и й е връчена покана да даде писмени обяснения. Тя е възпитателка в занималнята, като има и лекторски часове по физическо възпитание.

„Вероятно ще загуби работата си. Провинението й е и нарушаване на трудовата дисциплина и уронване престижа на училището и професията, освен че застрашава безопасното движение по пътищата“, коментира началникът на Регионалното управление Иванка Киркова пред пловдивския вестник „Марица“.

Тя припомни, че полицията и образователната система имат общи ангажименти и дори на 7 февруари тази година са набелязани общи мерки за територията около учебните заведения.“Непрофесионално поведение. Има наказателно производство. Ако преподавателката бъде осъдена, няма да може да остане учител“, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев, който участва в национална среща на общинските експерти по образование.

Преподавателката до момента няма други провинения. Тя е разведена, има 14-годишен син.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече