вторник, септември 22, 2020

Арестуваният за продажба на дрога полицай криел амфетамини в абсорбатора на кухнята си

Служител на 4 РПУ в София е задържания вчера полицай заради разпространение на наркотици.

Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Във връзка с акция в 4 РПУ Маринов посочи, че от СДВР е получен сигнал за случая.

„Вчера беше задържан въпросният служител и беше предоставен на прокуратурата и съда. Работихме около месец след получаването на сигнала, така че максимално бързо беше задържан“, обясни той. Маринов посочи, че предстои да бъде установено колко време служителят е пласирал наркотици. „Хубавото в случая е, че сигналът идва от структурата, в която той работи“, каза още вътрешният министър.

Маринов обясни, че първоначално са били задържани двамата служители, но в последствие за единия се е оказало, че няма данни за извършване на престъпна действия.

„И към момента продължават процесуално-следствените действия и не е изключено да се разшири кръгът на лицата, които ще бъдат задържани“, обясни той. Вътрешният министър заяви, че това не е първият и няма да бъде последният такъв случай. „В последните години системата се обновява, което е хубаво. В случая това са момчета 92-ри набор. За съжаление, те не преминават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплини“, заяви Маринов.

Според прокуратурата, полицаят от 4 РПУ е заловен в момент, в който е пласирал дрогата. Това заяви градският прокурор Емилия Русинова.

Той отишъл до столичния квартал „Лагера“ с колата си, оставил плика с таблетките близо до автомобила, а купувачът го взел, след това се върнал до колата и платил по 10 лева за всяко хапче, или общо 500 лева.

Наркотикът е бил намерен вчера в абсорбатор. При предишните случаи задържаният лично е давал наркотичното вещество и е получавал парите.

Амфетамини и екстази са наркотичните вещества, които той е разпространявал. Сигнал за наркоразпространението е подаден от негови колеги, от там към „Вътрешна сигурност“ в СДВР, поясни прокурор Русинова.

Заловеният служител е назначен 2016 г. като стажант в МВР, а 2017 г. в „Охранителна полиция“. Няма наказания към този момент, няма провинения, не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност.

Източник: Flashnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече