неделя, юни 26, 2022

Асен Василев към ГЕРБ: Вашата философия е „да го д**ат бедните“

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев си позволи недопустим и вулгарен израз, докато коментираше мотивите за искания вот на недоверие в Народното събрание. От трибуната на парламента той заяви на депутатите от ГЕРБ, че финансовата политика по време на тяхното управление била „да го д***т бедните”. Репликата предизвика възмущение в залата. Водещият заседанието Мирослав Иванов остро осъди използвания израз.

Финансовият министър остро нападна няколко твърдения на ГЕРБ, изнесени като мотив от предшественикът му Кирил Ананиев. Той заяви, че ползва данни на БНБ, а тези на Ананиев са просто неверни.

„Трябваше да изберете друга тема за вот на недоверие, не икономиката”, зояви Асен Василев и надълго коментира мотивите. Той посочи с точни данни, че инвестициите от началото на това управление са в пъти в повече отколокото във всяка една година от управлението на ГЕРБ. Василев данни и за инфлацията, която не била изобщо на нивото, на което твърди опозицията. Той специално обърна внимание на социалните разходи и вдигането на пенсиите, като за да подсили изказването си използва нецензурния израз.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече