събота, април 17, 2021

Българската интелигенция има пословичен страх от властта. Така е било и преди 10 ноември, така е и сега

„Българската интелигенция има пословичен страх от властта“. Това обяви в интервю за БГНЕС именитият наш актьор Павел Поппандов.

„За липсата на гражданска позиция у представителите на българската интелигенция си има причина. Това е пословичният страх от властта. Недоумявам защо все повече представителите на науката и изкуството или не искат да заемат позиция, или я прикриват, а уж трябва да са един от двигателите за развитие на обществото. Така е било и преди 10 ноември, така е и сега. Това е пословичен български страх. От какво се страхуват? Как от какво? То е ясно от какво – страх от властта, каквато и да е тя. Това вече води до нагаждачеството и службогонството”, казва той.

Актьорът не се притеснява да критикува управляващите, а последното му недоволство е породено от действията на здравните власти и масовата ваксинация в т.нар. „зелени коридори“.

„Аз съм един от най-яростните поддръжници на ваксинацията. В не едно и две интервюта съм поддържал този оперативен щаб и съм вярвал, че тези хора ще направят всичко възможно да бъдат спазени сроковете по групи, както беше определено. Правилно е първо да са лекарите, след това учителите, но след това ние – възрастните хора“, подчерта Поппандов.

Според  него пускането на „зелените коридори“ е било грешка. „На два от тях отидох и само като видях каква опашка има, мигновено се върнах обратно. Като правиш „зелен коридор“, ще го правиш за възрастните хора, както беше направено в магазините“, смята актьорът.

Според него със „зелените коридори“ само е бил предизвикан хаос сред хората. „Проф. Костадин Ангелов, който всеки ден благо и мазно обяснява неща, сега изведнъж се хвърля в политиката. Да е жив и здрав, да влезе и да стане член на парламента, но не можеш да търсиш извинения по никакъв начин, след като не е направена стройна организация на ваксинирането“, каза още актьорът. Въпреки всичко Попандов продължава да подкрепя ваксинацията, която според него е „въпрос на личен избор“ и единствен изход от пандемията.

Източник: Petel.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече