четвъртък, февруари 25, 2021

„Биволъ“ обвини Доган, че е взел с измама нова част от територията при Росенец

Нов кей, дълъг около 200 метра, се е появил пред сарая на Ахмед Доган в Росенец – без ниро един строителен документ, твърди сайтът за разследваща журналистика „Биволъ“.

Според твърдението на сайта за разследваща журналистика, кеят бил представен като съществуващ още от 80-те години на XX век. Само че сайтът се позовава на свой по-ранен материал, като в него прави съпоставка на база сателитни снимки и как за година и половина всъщност се появяват тези 200 метра.

„До февруари 2018 м. кеят е дълъг около 50 метра. Ноември 2019 г. към него са пристроени още 220 м. Новото мащабно съоръжение е с обща дължина 270 м. и оформя нова марина, в която могат да се приютят големи яхти“, пише „Биволъ“.

„Няма проект, няма строително разрешение, не е извършван строителен надзор, няма Акт 14, 16 или каквото и да е било от комплекта строителни книжа, изискван по няколко закона“, се казва още в материала!

Сайтът за разследваща журналистика твърди, че това е допуснато с констатация за изграден вълнолом още преди 40 години – от „Хермес Солар“, фирмата, която официално стои зад имота, наричан морският сарай на Доган. „Биволъ“ настоява с това да се заеме прокуратурата.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече