сряда, юли 8, 2020

Бизнеса с „данък COVID“

За „данък COVID” между 2 и 4 евро алармират защитници на правата на потребителите, консуматорите и на околната среда (Codacons) след като бяха отворени фризьорските салони, естетически центрове и барове в страната. Това съобщава АНСА, цитирана от Блиц.

Надценка е включена за финансиране на високата цена, която бизнесът трябва да плаща за дезинфекцирането и обезопасяването на обектите заради пандемията, която наложи строги ограничения в Италия през последните няколко месеца.

Защитниците на правата на потребителите определят тази надценка като „един незаконен похват в стила на Дивия Запад“, който може да се счита за измама, и срещу който Codacons подава жалба пред финансовата полиция и антитръстовата институция.

„Много потребители се оплакаха за доплащане от 2 до 4 евро средно, прилагано най-вече във фризьорски салони и в естетически центрове към клиентите, включено към разписката едва ли не като задължителна вноска за покриване разходите за саниране и обезопасяване на помещенията заради COVID“, заяви президентът на Codacons Карло Риенци.

„Има сигнали, че в някои козметични центрове клиентите се задължават да купуват комплекти за еднократна употреба от кимоно и чехли за скромната сума от 10 евро, а който откаже да плати този „данък“ и не купи комплекта, не се обслужва, все под предлог на изискванията, свързани с COVID“.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече