събота, септември 26, 2020

Близките на жертвите от Хитрино искат по 20 г. затвор за машинистите

Присъди от по 20 години затвор за машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, подсъдими за причиняване на влаковата катастрофа в Хитрино от 10 декември 2016 година поиска адвокат Николай Димитров, представляващ в съда в Шумен интересите на пострадалите при инцидента.

Димитров пледира за признаване на Михнев и Петков за виновни в предпоследния ден на процеса, като поддържа тезата, че основната причина за катастрофата и последвалия след това взрив преди е била превишената скорост, с която се е движил влакът. „Никой не отрича лошото състояние на жп пътя, но затова има предупреждение – движение със скорост 40 км/час“, каза в пледоарията си адвокат Димитров.

Във вторник започнаха адвокатските пледоарии на защитниците на двамата подсъдими. Самите Михнев и Петков отказаха през миналата седмица и по време на целия процес да дадат обяснения.

С края на процеса расте и напрежението на близките на пострадалите и загиналите. Сред присъстващите в залата беше Шенай Ахмедова, изгубила единия си син в аварията на 10 декември 2016. „Защо не си поемат вината? Нашата къща гръмна, мъжът ми и синът ми починаха, ние по чудо сме тук. Те ми почерниха живота.“ – коментира пред репортери Ахмедова.

Осъдителни присъди и наказания от по 20 години затвор поиска в обвинителната си реч през миналата седмица и прокуратурата. Очаква се в сряда в 11 часа съдът да се събере за произнасяне на присъда.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече