петък, юли 10, 2020

„Блумберг“ за 20-годишното управление на Путин: Създаде най-здравата икономика в света

„Блумберг” представи резултатите от 20-годишното управление на президента на Русия Владимир Путин. Агенцията представи като основното постижение на руския лидер способността да увеличи геополитическото влияние при наистина скромен бюджет, пише Блиц.

Както отбеляза „Блумберг”, САЩ харчат за отбрана двойно повече от Русия във всички сфери. При това Русия отново е станала „основната сила в Близкия изток” и сега разширява влиянието си в Африка, пише „Поглед инфо“.

Междувременно при Путин страната достигна такъв финансов баланс, че нейната икономика според рейтинговите агенции и МВФ се смята за „една от най-здравите в света”.

Според авторите на публикацията до този резултат води внимателното отношение на Москва към финансовите въпроси след конфликта в Украйна.

Също така „Блумберг” отбеляза, че за 20 години управление на Путин Русия е успяла да възстанови значителна част от влиянието си, загубено след разпада на СССР. Президентът присъедини Крим, засили връзките с Китай и продаде въоръжение на влизащата в НАТО Турция, а също така успя да повлияе на ситуацията в Сирия.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече