неделя, юни 20, 2021

БНР с двама шефове: СЕМ назначи новия, но още не е освободил стария

До куриозна ситуация се стигна в Българското национално радио /БНР/, след като днес то все още е с двама директори.

Досегашният шеф Светослав Костов все още не е получил решението на СЕМ за предсрочното му освобождаване, докато в същото време посоченият за временно изпълняващ генерален директор на БНР Антон Митов вече е назначен. 

Нещо повече – той е бил назначен веднага, още вчера следобед, само няколко часа след гласуването в медийния регулатор за прекратяването на мандата на Костов.

Аз решение за прекратяване на договора нямам“, коментира Светослав Костов по обед днес. Той уточни, че още вчера следобед Антон Митов е получил своето решение за назначаване.  „Явно много са бързали с назначаването“, коментира Костов нелогичната ситуация. По думите му нормалното би било първо единият директор да бъде освободен, а след това другият да бъде назначен.

Юристката на СЕМ Емилия Станева също коментира казуса. „Ще си получи решението по надлежния ред“, увери тя във връзка с липсата на документа.

В отговор на въпроса защо все още не е в ръцете му решението за освобождаване, юристката обясни: „Официалното получаване на решението не отлага във времето неговото изпълнение“.

„Считано от днес, той не е генерален директор, а е Митов“. , добави Станева по повод казуса с двамата шефове на радиото, които и в момента са под неговия покрив.

Светослав Костов вече е отстъпил кабинета си на вр. и. д. Антон Митов, но не си тръгва от радиото, защото си чака решението от СЕМ.

По повод информацията, оповестена вчера, че журналисти, които бяха опонентите на Костов при избухването на скандала, са препоръчали в писмо до СЕМ именно бащата на своя колега, съдебен репортер, юристката на СЕМ категорично го отрече. „Това са инсинуации. Никакви предложения не са правени“, заяви Емилия Станева.

Светослав Костов бе освободен вчера с единодушно гласуване в СЕМ и от петимата му членове заради спирането на „Хоризонт“ за пет часа на 13 септември. От медийния регулатор се мотивираха с нарушение на Закона за радио и телевизия. Според адвоката на Светослав Костов обаче решението на СЕМ няма законово основание и то ще бъде обжалвано в съда още следващата седмица.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече