неделя, август 1, 2021

Божков: Когато отказах да давам, унищожиха целия ми бизнес – имам още доказателства (ВИДЕО)

Бизнесменът с интервю пред БНР от Дубай

„Ще се опитват да ни пречат всячески на „Българско лято“, което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения“. Това каза пред БНР и Силвия Великова бизнесменът Васил Божков. В предаването „Политически НЕкоректно“ той подчерта, че по отношение на неговия случай с бизнеса му има тотално нарушаване на закона.

„Прокуратурата е била наясно за пътуването ми към Дубай. Прокуратурата не спазва законите. Тя е инструмент на „бога“ (Иван Гешев – бел. ред.)… Никога не съм се чувствал застрашен, защото винаги съм спазвал закона. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Подадох сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което никой не разследва – за рекета срещу мен, който е ескалиращ… Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, след това съм давал. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите… Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали“.

„Унищожиха бизнеса ми, защото се страхуваха, понеже не съм бил никога от тях, а съм бил между тях. Моят бизнес е съществувал въпреки политиците, а не благодарение на тях“, допълни Божков.

„В момента се стараят да не достигнат никакви пари до мен. Имам приятели, които ми дават милиони. Имам им доверието. Даже не са ме питали кога ще им ги върна“, обясни Божков.

„Борисов и Пеевски даваха пари за „Левски“, спряха да дават, закъса отборът, казаха ми да го взема, защото знам. Когато се захвана с нещо, го правя добре… Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. Не трябва да се демонизира само единият, те са свързани като сиамски близнаци. Купиха си телевизия, сложиха си прокурор, държат цялата администрация, опитаха се да завладеят съда. На върха са те двамата… Когато се вземе политическата власт, този модел може да бъде сменен“, заяви още Божков.

Васил Божков сподели, че винаги е имал мисии – като подпомагането на спорта, като събирането на културното наследство на България, а сега иска да отърве българския народ.

„Другите обещават, после не изпълняват. Всички партии са част от статуквото, нищо не правят, не могат да променят нищо. Не искаме рестарт на системата, искаме всичко да започне на всичко“.

Той допълни, че има още доказателства по случая с исканите от него пари: „Мисля да ги покажа в подходящия момент, ще постъпя като политик“.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече