неделя, юни 20, 2021

Божков показа схема на корупция и рекет с хазарта на прокуратурата

Васил Божков показа схема на корупция и рекет с хазарта на прокуратурата. В нова публикация в социалната мрежа Facebook обвиняемият бизнесмен, който се намира в Дубай, отбеляза, че сигналът, който е подал до държавното обвинение у нас, е сериозен.

„Анимациите, комиксите и другите забавни неща са за социалните мрежи и за тези, които ги разбират. Сигналът, който подадох до прокуратурата, от друга страна, е съвсем сериозен“, отбелязва Божков и посочва: „В него хронологично и доказуемо е обяснено как рекетът от управляващата хунта се превърна в противоконституционен грабеж на частен бизнес“.

"Анимациите, комиксите и другите забавни неща“ са за социалните мрежи и за тези, които ги разбират. Сигналът, който…

Публикувахте от Васил Божков в Четвъртък, 4 юни 2020 г.

Какво коментира по-рано обвинител номер едно?

В Ябланица главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу Божков. Гешев подчерта, че единият от тях е подаден от Божков по имейл до главния прокурор, а другият от издание, свързано с Цветан Василев. „Сигнал по имейл от обвиняемия Божков до главния прокурор излага определени обстоятелства. Отделно е постъпил сигнал от едно издание, близко до г-н Цветан Василев, което няма да назовавам. И двата сигнала съм ги разпределил към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши. Но задължението на прокуратурата, трябва да бъде ясно, е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателства, които са, да кажем, оневиняващи за обвиняемия в досъдебната фаза. Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства“, подчерта Иван Гешев.

Ще разследва ли прокуратурата публикуваното от Божков във Facebook?

„Не е нормалният начин за подаване на информация по Facebook. Всеки преценява по какъв начин да защитава защитната си стратегия. Така, както други подсъдими обвиняеми, които имат медийно влияние, като г-н Прокопиев, г-н Донев и г-н Цветан Василев преценяват кога и как да защитават медийно г-н Божков“, каза още Иван Гешев. „Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси. Те имат интерес да има слаба държава и прокуратура“, категоричен бе Гешев.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече