вторник, септември 29, 2020

Борисов: Аз подкрепям пестеливата четворка

Българският премиер се съгласи с колегите си от ЕС, които настояват по увеличение на заемите за сметка на грантовете

България предлага и подкрепя позиция за намаляването на грантовете с 50 млрд. евро за сметка на увеличаване на заемите 50 млрд. евро. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където трети ден продължава срещата на върха на ЕС.

Няма да има нито една доволна държава, тъй като парите, които се отпускат, са по-малко, отбеляза Борисов и допълни: „Едните държави-членки искат изобщо да няма грантове, само заеми“.

Аз подкрепям пестеливата четворка, защото нашата политика винаги е била да харчим колкото изкарваме и да слагаме парите там, където има развитие – инфраструктура, чист въздух, високи технологии“, каза още Борисов.

Трябва да се намери баланс. Не знам дали ще имаме решение“, каза премиерът.

Той съобщи отново, че е настоял за единен протокол за правила в настоящата ковид-пандемия.

Внушава се, че пандемия няма. Внушаваше се, че аз и Мутафчийски, и щабът сме някакви лоши хора. Австрия защо продължава да се държи толкова строго“, попита Борисов.

Министър-председателят настоя да се направи публична кръгла маса на медици, които да обясняват на обществото ситуацията с коронавируса.

Много ни упрекват за твърдите мерки в началото. Бяхме най-добрите в Европа, сега сме последни, само Швеция е пред нас. Една след една държавите ни слагат в червените зони“, посочи още Борисов.

Източник: Канал 3

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече