вторник, септември 21, 2021

Борисов: ДПС играе за партията на Слави, Радев раздели народа

Анализът ни показва, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ“ в райони като Кърджали. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията, предаде БГНЕС. Прогноза: ДПС ще подкрепи изцяло Слави Трифонов.

Лидерът на партията Бойко Борисов добави от своя страна, че ДПС играе за „Има такъв народ“. Навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК-секторите – всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора от БСП, каза бившият премиер и добави: С назначаването на бившия военен министър Цонев в Надзорния съвет на ВиК дружеството вече всичко става ясно.

„Зам.-директорът на полицията в Кърджали изведнъж се изстрелва на най-високия пост. Сиреч ангажиментът към ДПС вече е свършен“, категоричен беше Борисов.

Той цитира служебния министър Бойко Рашков, който твърдеше, че има купуване на гласове във Врачанско от партия с определен етнически профил. Според него това твърдение обаче не е било разследвано, а подминато от служебния вътрешен министър: „Някой му дърпа ръчната спирачка ясно. Това е Радев. Повече никой не проявява интерес и Аврамов вече е депутат“, допълни той. По думите му над 3000 симпатизанти на ГЕРБ са подложени на репресии и натиск.

В началото на брифинга Митов заяви, че общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България с преднина от близо 30 000. Предимството за „Има такъв народ“ дойде от чужбина, каза той. Според него многото секции в чужбина са създали възможност за купуване на гласове.

„Нито един президент до момента си не си е позволил да злоупотребява с конституцията и служебния кабинет така както Румен Радев. Всички са се въздържали от това. Радев обаче води война срещу демокрацията. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори.“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и бивш кандидат за премиер на партията Даниел Митов.

Въобще за къща (за къщата в Барселона – бел. ред.) не са ме питали, каза Борисов на журналистически въпрос за какво е бил разпитван в четвъртък в Национална полиция.

По-рано днес Бойко Рашков заяви, че се надява Борисов да бъде призоваван на разпити и за други случаи и конкретно за къщата в Барселона. Лидерът на ГЕРБ отговори, че такава къща не притежава. „Нямам къща в Барселона, проверяват ме испанци, французи, китайци, всички“, заяви в типичния си стил политикът.

Бившият премиер се обърна към президента заради съмненията за корупция, свързани с президентския съветник Пламен Узунов: „Радев, виж твоята къщичка. Виж твоите хора как ходят по пицарии и събират торбички“.

Лидерът на ГЕРБ коментира обвиненията срещу него и темите при протеклия разпит: „Този човек, яденият, жив ли е сега? Значи май не сме му направили нищо. Нула истина! Ние вече сериозно се замисляме за всички тези набеждавания. За това ме съветват адвокатите. Да ме викат колкото искат!“

„Колкото повече стои това правителство, толкова антидемократа Румен Радев се дискредитира. Това ли е демокрацията по радевски и правосъдната система по радевски?“, попита риторично Борисов.

Ако може да остане това служебно правителство, е идеално за нас, защото то виси на врата на Радев и ще го потопи, каза бившият премиер.

Борисов категорично отрече да познава Маги Бадер: „Това, което причиняват на хората е ужасно – комунистически стил! А Рашков няма ли кой да го пита за 19-те имота? Нали всички сме граждани!“. Той нарече Радев „разделител на българския народ“.

Той отново сравни сегашната ситуация със събитията след 9.IX.1944 г., говорейки за комунисти, концлагери и тежките репресии срещу елита на българското общество. „След нас ще дойдат за вас. Да не кажете, че не съм ви предупреждавал“, каза бившият премиер.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече