сряда, октомври 21, 2020

Борисов и Радев в сблъсък: Кой кого „сготви“?

Покрай шпионския скандал с руски дипломати премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отново успяха да си разменят реплики по вътрешнополитическите скандали.

Този път в основата на предния рунд между двамата беше разкритие на премиера Борисов за това как е бил „сготвен“ със снимките от спалнята с пълните чекмеджета от „прекрасна госпожа“ – човек на президента.

„Човек като говори трябва много внимателно да мисли и за себе си. Аз много пъти съм изяснил как по Варна неговите хора ме „сготвиха”, на жаргон. Направиха го по перфектен начин. Много добре го направиха. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята, къщата – най-сервизните помещения, в момент, в който ме няма, каза още Бойко Борисов и продължи: „Като ченгеджийска операция я направиха фантастично, шапка им свалям. Неговото най-близко обкръжение го свърши.“

„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (бел.ред. – Румен Радев) от най-близкото му обкръжение ме „сготвиха“ по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент.“, коментира още ситуацията Борисов на поредна инспекция по АМ „Хемус“.

Премиерът припомни и за записите с участието на президента и каза, че в тях той прикрива проверка: „А неговите записи – където той хъка, мъка са със законни технически средства.“

„За мен случаят е приключен, взел съм си поуките“, каза още Борисов и продължи: „И след това майсторски започнаха да нареждат други неща – примерно убийството на манекенка в Гърция – пълна лъжа. После – Борисов деребейства с гангстери, а гангстерът се оказа австрийският канцлер. Мога да ви дам примери с къщи, острови и други.“, продължи премиера.

От „Граф Игнатиево“ президентът Румен Радев му отговори, като подчерта, че „не може хора с пълни шкафчета да говорят на хора с празни шкафчета“:

„Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване – за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция и така нататък. Няма как да стане. Аз го казах вече няколко пъти. Не искам точно тук да политизирам темата, но… не може хора с пълни шкафчета да канят хора с празни шкафчета за диалог“, каза президента Радев. „Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има обвинения, че българското държавно обвинение се е поставило в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което оронва националната ни сигурност“, каза още президента.

„Вижте, аз обявявам дни преди да ходя някъде, точно къде отивам, в колко часа отивам и какво правя. Премиерът се държи като участник… като космонавт в първите пилотирани космически полети. Помните ли как бяха новините по онова време – в нощните новини казват днес по обяд успешно беше изстрелян изкуствен спътник с космонавти на борда. Защото имаше много неуспешни изстрелвания, които не се обявяваха. Ами време е първо премиерът да се яви на работното си място и оттам да прави изявления. Какви скечове играе господин Борисов и какво казва няма никакво значение. Легитимността е загубена и можем да строим бъдеще на държавата си справедливо и модерно само на основата на истината. Както виждате два месеца имаше и повече той да каже истината за шкафчетата, досега нямаше изявление. Знаете как реагира спонтанно като гейзер за фейк новината за гръцкия остров, защо сега не реагира така, когато бяха записите и шкафчетата“, коментира президентът Румен Радев.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече