понеделник, май 23, 2022

Борисов: Намразих си името покрай Бойко Рашков (ВИДЕО)

Ще цитирам това, което чух вчера. Не знам как не ви е интересно това на вас, представяте ли си това да се беше случило с нашата партия, какво чудо щеше да бъде, антикорупционни фондове, това щеше да е нещо страшно. Цитирам дословно, че заместник председателят на парламента пише на листче, така както Пламен Узунов с торбичките, махат телефоните, взимат торбичките, листчето във вътрешния джоб. Пише на листче за депутат по половин милион. По моята сметка им трябваха 30 депутата за направят правителство. 30 по 500 прави 15 милиона ресурс. Откъде?, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Бургас.

Чудя се как този блюстител на правото министър Рашков не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС. Радев и премиерът не се намесиха Той казва, че на листче пред камери за депутат, кой е този депутат, коъде е това лисче, кдъе се случи това. Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат, попита Борисов.

Когато се извършва едно престъпление и си мълчиш за него дни наред също сигурно има някакъв текст, защо ги прикриваш тези хора. Ще забраня на колегите от ГЕРБ докато не се изясни кой плати да свалят на патриарха и на главния прокурор, за да го направят лесна мишена. Кой плати и колко да свали охраната на главния прокурор, попита Борисов. Защо Капон, Хаджигенов, Мая, пък и Христо Иванов мълчат по този случай, заяви лидерът на ГЕРБ.

Всичките тези антикорупционери, както с наричат или протестни партии. Те ако бяха протестни партии и хората ги харесваха, нямаше да са последни на всички избори. Повече ще коментираме само кога, на кого и как ще повдигат обвинения. Този скандал няма да оставим да се замете под килима. Оставам на всички толкова много обичащи да се правите на разследващи журналисти да разберете защо, кога как кой къде направиха във всички случаи няколко състава на престъпление от висши длъжностни лица, зад които стои лично Радев, защото той е техен баща. Той се разпорежда с политическите партии, както намери за добре. Дава им задачи, определя им срокове, нарушава Конституцията вече перманентно. Колко време чакаме да разберем министър а на икономиката е или не е чужд гражданин, попита Борисов.

Срещу мен правиха закон ако си спомняте кмет не можеше да бъде председател на партия. Защо Радев разпорежда и обвързва нещо, което не е негова работа. Дали ще се актуализира бюджет, дали ще се прави План за възстановяване, това е работа на парламента, заяви лидерът на ГЕРБ.

Виждате ли какъв финансов ресурс е изсипан срещу нашето правителство и ГЕРБ в компроматната война, щом за депутат се полага половин милион, да купиш депутат за половин милион, представяте ли си какво е изсипано срещу нас. Защо не вкарват в закона това, което дори и Радев призна, че трябва да се броят квитанциите от машините? Защото между машината и софтуера манипулират изборите и ако вкарат този текст да броим квитанциите, ще ги хванем, изтъкна Борисов.

Бойко Борисов инспектира строежа на пътя за Слънчев бряг.

Добре че успяхме да преведем парите за пътя от Бургас до Слънчев бряг, защото сигурно щяха да спрат изграждането му, както направиха с АМ „Хемус“. До 2 месеца пътят ще бъде асфалтиран. Целият трафик от АМ „Тракия“ за Слънчев бряг и Варна ще минава оттук и няма да натоварва Бургас, заяви Борисов.

ГЕРБ ще се запомни с направеното в страната. В Бургас сме санирали 185 блока. Колко блока е санирал Румен Радев? Нула! Бургазлии знаят кой е направил зала „Арена Бургас“, колкото и новата власт да саботира пускането й в експлоатация. Отделихме и 10 милиона за санирането и ремонт и на болницата, допълни той.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече