понеделник, февруари 24, 2020

Борисов: Няма по-важна магистрала от “Хемус”

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на АМ „Хемус“ в отсечката от пътен възел „Белокопитово“ до п.в. „Буховци“. 

Отсечката е на пътя Търговище-Шумен, а на инспекцията присъства и вицепремиерът Томислав Дончев, пише новини.бг.

„Пътят ще е готов октомври-ноември. Вече се полага чакъла на място. Огромни са съоръженията в отсечката. Много е красива България, само да се направят пътища“, категоричен бе Борисов. 

„Навсякъде правим съоръжения, за да свърваме стария път със селата“, разкри той.

„Ако беше лесно да се строи, да го бяха направили, да не са ни чакали нас. Навремето нямаше отчуждителни процедури, а не построиха нищо“, коментира премиерът, след като Дончев отбеляза, че строителството на автомагистралата е по-скъпо и по-сложно от всяка друга. 

„Когато пътя стане ще имаме истински магистрален пръстен“, заяви Дончев, а Борисов допълни, че няма по-важна магистрала от „Хемус“. 

„Само да се довърши и в Северна България ще започне развитието“, категоричен бе министър-председателят. 

„Близо 8 месеца археолози работиха на отсечката. Излизат добри находки, сега с тях имаме по-добра връзка и бързо се изкарват ценностите и се вкарват в музеи. Благодаря на археолозите, че освободиха трасето бързо“, допълни Бойко Борисов.

„Трасето се строи бързо. От Търговище до Белокопитово може да се минава. Няма делник, няма празник – всички работят усърдно. Всички необходимо сме го разплатили“, разкри Борисов пред журналисти. 

„В момента текат процедури за подмяна на водопроводи в много български градове. Един процес отнема две години. В Перник не си подмениха водопровода при предишния воден цикъл, а сега сме им заделили 155 млн. лева. Заделили сме и 2, 6 млрд. за нови тръби. За Шумен също сме заделили пари, защо не поправиха течовете тези преди мен. Сега полагаме всички усилия“, каза още той.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече