вторник, януари 18, 2022

Борисов официално се отказа да влиза в парламента, Пеевски обаче не

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е депутат от 47-ото Народно събрание. Това става ясно от решение, публикувано на сайта на ЦИК.

Въпреки че е избран от листите на ГЕРБ в 25-и избирателен район в София и Пловдив-град, той за пореден се отказа от позицията, както направи в предишните два парламента.

В решението от вчерашното заседание на ЦИК се казва, че комисия приема, че заявлението по своята същност представлява искане на Борисов да не бъде обявено за избрано за народен представител. „Предвид изричната му воля искането следва да бъде уважено“, пише още в решението на комисията.

Припомняме, че след парламентарните избори на 4 април тази година се наложи ЦИК да заличи от листите Бойко Борисов, за да не го обяви за депутат. След това на 11 юли избирателната комисия първо отказа да заличи Борисов, но след това размисли.

Часове след изборите на 14 ноември Борисов бе изрично попитан от журналисти дали този път ще влезе в Народното събрание и той отговори положително, но след това обясни, че „утре може да размисли по въпроса“. След това каза, че се е пошегувал.

В Пловдив лидерът на ГЕРБ ще освободи място за Стефан Шилев, а в 25 МИР на Петър Николов.

Освен Борисов, заявления за отказ от място в парламента са подали и трима кандидат-депутати от ДПС – Сюлейман Кичиков, Веселина Радославова и Осман Мурадов. Впечатление прави отсъствието на Делян Пеевски от този списък, който явно е решил да спази обещанието си по време на кампанията, че ще ходи на работа, защото има „много неща, които да разкрива“.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече