понеделник, октомври 18, 2021

Борисов отвръща на Радев: Какво общо имам аз с ДПС и Пеевски?

Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза за 28 март. То за времето не може да се даде прогноза… Няма медицински специалист в света, който да излезе и да каже – на 28 март пандемията ще е подминала или ще е в пик, такъв в света няма. Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар на свиканите от президента Радев медицински специалисти от Националния щаб по повод консултации за датата на изборите.

Изцяло правомощие на държавния глава е да определи дата на избори. Считам, че да ни вика за консултации, е само да си измие ръцете с нас за датата 28 март, допълни Борисов.

На 7 декември президентът определя 28 март за дата на изборите, на 19 декември я повтаря в „Годината на Дарик“. На 7 декември имаме в болници 7000 души, днес имаме 4262. На 7 декември са в интензивни отделения 516, днес – 379 души. На 7 декември 68 са починали, 59 са днес. Така че, кой диктува на президента датата 28 март и кой сега му казва че към момента ГЕРБ е първа политическа сила, според социологическите агенции, попита риторично премиерът. Така че, ние се готвим за избори на 28 март, категоричен е Борисов.

За радост, имаме изключително компетентен щаб и мерките са най-меки и най-щадящи психиката на хората, и в същото време дават възможност на икономиката да работи, да се покрият огромните разходи от пандемията, подчерта Борисов.

Аз съм започнал да печеля изборите мажоритарно, аз съм си побеждавал сам и българският народ ми е дал своето доверие, каза още премиерът относно твърдението на президента Радев, че „Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган“.

Вчера на един хубав български празник – Богоявление, когато знамената се осветяват, изведнъж се заговори за ортаци. То и аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа! Мога. Какво общо имам аз с Пеевски? ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента. Това е покупката на Ф-16, евроатлантическите закони и решения, Истанбулската конвенция… Толкоз. Нито едно друго нещо. Години сигурно не съм го виждал, коментира Борисов отношенията си с депутата от ДПС Делян Пеевски.

ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, не Цецка Цачева – помните. Оставката ми я искат всеки ден и е на ръба кворума, благодаря на колегите от „Обединени патриоти“, че държим кворума. Така че, какво общо имам с ДПС, запита Борисов. Според него, битката по места ще е ГЕРБ – ДПС.

Това, че президент на една държава ме уважава и ме нарича приятел – това е само добре. Същото правят и президентът на Сърбия, на Гърция. И затова ако има конфликт – от ЕС казват, опитайте с дипломация, допълни премиерът Борисов.

Той благодари на лекарите и Националния щаб за огромната им работа по време на пандемията.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече