четвъртък, септември 16, 2021

Борисов: По география политиците не са учили много (ВИДЕО)

Българският премиер Бойко Борисов обеща да направи път между селата Мечо корито и Грашево, община Велинград. 2-те населени места се обслужват от един кмет и населението им наброява над 1 350 души. Отсечката, която е с дължина 3 километра, е недовършена от много години, по думите на хората там – откогато се е изграждал пътят именно към Грашево. „И тук говорят от името на народа. Било народно въстание. Тези, които са дошли да кажат за свършена работа, са повече от протестиращите“, каза при посещението си в района министър-председателят.

Той допълни, че регионът е изключително жив и е „от 100% мюсюлмани“. „Ако не видят те, че България е тяхната държавата, ще дойдат и ще ги вземат за един ден. Затова го правим. Не да ни викнат „Браво!“, за да видят, че ги обичаме и сме един народ“, коментира Борисов. „Не обещавам нищо докато не го направим. Да седнат да чертаят, да пишат да направим пътя. Било народно въстание. Тези хора тук са повече от протестиращите“, коментира Бойко Борисов.

„Много бързо ще го направим“, обеща на свой ред, Николай Нанков – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Грашево е едно от големите села във велинградска община и по думите на местните жители, повече от 40 години никакви инвестиции не са правени в района. Преди да отпътува от селото, министър-председателят каза, че „по география политиците не са учили много“ и затова такива по-малки населени места не са много известни на властта.

Трябва да подкрепяме непрекъснато българските мюсюлмани. Да им покажем, че сме един народ. Ние не обновяваме инфраструктурата в тези райони, за да ни благодарят, а за да живеят хората по-добре. Битката в тези населени места е между ГЕРБ и ДПС. Други партии няма. Те са на жълтите павета и повтарят как "народът иска оставка". Днес в село Грашево аз видях хора, които са доволни, че в община Велинград се ремонтират пътища. Те друг народ ли са? Много преди нас са обещавали, но ние го направихме.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 20 септември 2020 г.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече