понеделник, септември 21, 2020

Борисов се ядоса и изригна: Не искам да съм като Радев, ще те изгоня

Премиерът Бойко Борисов се ядоса по време на брифинг тази сутрин, като в един момент се обърна към пиарката си Севда Арнаудова с думите: „Севда, ще те изгоня“. Повод за това бе, че представителите на медиите се изнервиха на техен колега от телевизия „7/8“ Тодор Балабанов, който зададе серия от поредни въпроси  към министър-председателя, като според тях той не е изчакал и техните питания. 

Първият въпрос бе, свързан с това защо както в някои други държави, и у нас няма масово тестване на хора. „Аз с президента на Южна Корея разговарях преди няколко дни – това, че са ги тествали, това не им помогна. Виждате, аз истински се радвам, че дойде време да ме сравнявате с държавите, с които просто не съм си и мислил, че ще ме сравнявате – с Южна Корея,  с Германия. Вече никой не ни сравнява с Италия, Испания, с Гърция, които много по-слабо се представиха от нас в организацията. Първите мерки, вие ми задавате един прекрасен въпрос за реклама. Първите мерки в Европа, които бяха прекопирани след разговори с мене от всички големи държави, бяха въведени в България. Всички!“, каза Борисов.

„Германия, най-мощната икономика – тази, която прави Мерцедесите, БМВ-тата, сега си произведе тест, който първо Бавария, майката на автомобилите, на моторите, го тества. Само на лекарите, само на първа линия, 150 евро струва едно тестче, без машинката“, добави той.

Журналистът от „7/8“ оспори премиера, че това е масово тестване и продължи с още въпроси, а Борисов продължи: „САЩ мисля, че въздишат и ги е яд за това, че се забавиха с мерките. А това, че ме сревнявате като икономиеска мощ и възможности на институции с Германия и Южна Корея само ми прави реклама. Със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия“, каза Борисов.

При нов опит журналиста от „7/8“ да зададе въпрос, колегите му се изнервиха, а това ядоса и премиера, който се обърна към пиарката си Севда Арнаудова с думите: „Седни си на местото, който иска да си изключи камерата, ако иска. Няма да слушам после, че някой искал да ме пита нещо и аз като Радев съм се обърнал и съм избягал. Моля те, Севда ще те изгоня от залата, ако не си седнеш мястото. Ми тръгни си“, каза той.

Работещият в „7/8“ все пак пита премиера защо има тестове за депутатите и лично за него, а за някои медици, като даде пример за тези от болница във Видин, такива няма. Тук Борисов отговори: „В много държави дори такива като мен премиери са задължени като мен да го правят по закон, за да знае обществото какво им е здравето. Съжалявам, аз толкова пари дарявам от заплатите се, че за един тест, ако ви е досвидяло, че съм се тествал. Те са непрекъснато при мен, после отиват по болниците. Сега Кунчев ще се върне от пазарите, Кантарджиев се връща от пазарите. Не е ли редно да знаете дали съм здрав или не? И дали тази отговорност не е по-голяма дори от лекаря на първа линия в момента. Когато милиарди очакват да влязат в отделните фирми, отделните хора. Не считам, че това е разделение А ако Мутафчийски и щаба не са тествали хората от първа линия, което съм им казал да го направят, нека да си отговорят“.

Всички лекарства, за които е доказано, че помагат за лечението на COVID-19, сме ги осигурили във възможните количества. Освен борещите се на първа линия срещу коронавируса, герои са и тъкачите и шивачите. За дни успяхме да реорганизираме индустрията си. Произвеждаме качествени защитни облекла и ги раздаваме на медиците в страната. Днес дори ще изпратим 100 броя от тях на Северна Македония. Това заявих на брифинг в Министерски съвет. От днес започва масово тестване на жителите на Банско за установяване дали имат изграден имунитет срещу COVID-19. Единственото важно нещо сега е да не допуснем рязък скок на заболелите. Предпочитам хората да ме намразят заради ограничителните мерки, но да сме запазили здравето си.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 7 април 2020 г.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече