понеделник, октомври 18, 2021

Борисов: Слави Трифонов ще провали следващите избори

От практиката знам, че когато една партия се заеме първо с Избирателния кодекс, никога няма успех за тях. Новите изборни правила няма да позволят нормално провеждане на следващите избори. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който се срещна с актива на ГЕРБ в София.

„Депутатът Трифонов може би не разбра какво му направиха. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони. Но от второто четене депутатът председател на партия Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори. Това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират, ще го обвиня в задкулисие с Радев, че иска да държи държавата в диктатура. Нека ги приемат предложенията, гласувайте с 200 и се смейте за това, което ще причинят на държавата“, обърна се Борисов към членове на партията. Тошко Йорданов: Като дойде мандатът при нас, ще разберете какво ще направим

„Защо настояваха толкова бързо да върнем мандата? Ние вчера в 07:30 правихме изпълнителна комисия, за да го върнем в 09:30 и президентът да използва деня да даде мандата на втората партия. Тя да ни обяви 1 месец след изборите кой ще е премиер и кои ще са министрите. Вече 1 месец след изборите не знаем какво ще правят. Хвърлиха се да правят комисии“, каза лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ явно ще имат достатъчно време до следващите избори, за да продължат да работят и да имат какво още да покажат на избирателите си, коментира Борисов процедурата по връчване на мандатите. Премиерът в оставка каза, че е свободен още няколко дни. „Като гледам Радев как се мотае и не знам защо“, учуди се Борисов. Радев не разкри кога ще даде мандат на партията на Слави.

Той заяви, че е спокоен вече за ГЕРБ, защото като гледа младите хора на масата, има няколко кандидат-кметове на София.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова „час по-скоро да се приеме Планът за възстановяване“, а Борисов заяви: Те от План за възстановяване не се интересуват“.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече