понеделник, май 17, 2021

Борисов: След 3 месеца никой няма да ще да сяда и да обяснява. Най-лесно ще е на тези извън правителството

Предстоят изключително трудни месеци. Не му завиждам на този, който си мисли, че това е лесна работа. Това обяви преди минути Бойко Борисов.

„Аз на колегите им казах – само нашата отговорност ни задържа. Само след 3 месеца никой няма да ще да сяда и да обяснява. Ще свършат тези пари, браншовете няма да се подобрят. Напротив, тогава няма да има в тези сектори, които работят в летните месеци. Те затова не казват нищо на протестите, говорят в имагинерни величини – искаме това, това, това, но… Накрая всичко опира до сметката, до парите, до това къде колко ще отидат коментира още той.

„Ще цитирам синдикатите и работодателите България продължава да стърчи с… втори сме по най-нисък дефицит. След нас вече дефицитите са минус 5, минус 6. Това, което отчете ЕС, миналата седмица е 8,6 процента спад на БВП на Европа като цяло. Има държави и сектори, които са с минус 20 процента. Искаме да минимизираме тези щети, които следват в голяма част от секторите. Затова и винаги казвам – ваксина, лекарство, това би помогнало много. Съжалявам, че няма отговорни хора, които да седнат и да кажат – добре, политиката си е политика, но какво правим нататък. Как ще се измъкнем от това, ако се случи това, това, това и това. Имаме и зелена сделка, която идва, доста документи по върховенството на закона, които трябва да се приемат. Всичко е обвързано с новата финансова рамка“, каза още той.


„Единственият шанс е с компромиси и единена нацията да минем през този период. Най-лесно ще е на този, който е извън правителството в следващите месеци. Защото може да критикува всичко и за всичко ще бъде по-лошо. Няма да има за нито едно нещо по-добро. И както животът е показал – след 3 месеца почваме отново да мислим по друг начин. Трябва ли да си го причиняваме?“, заяви още премиерът.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече