неделя, юни 20, 2021

Борисов: Уважавам протестиращите, но към провокаторите изпитвам неприязън (ВИДЕО)

БСП се обвиняват в лъжа и манипулации на вътрешните избори, а искат да организират парламентарните, каза още той

Премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента Цвета Караянчева бяха на посещение в Кърджали, където бе осветена новоизградена сграда, част от манастирския комплекс “ Св. Йоан Предтеча“.  

Министър-председателят бе посрещнат с аплодисменти от симпатизанти. Ето какво сподели той пред журналисти: 

„Уважавам протестите на хората, когато хората са искали нещо, са били организирани срещи и са им решавани проблемите. Има обаче и платени провокатори, към тях изпитвам неприязън.  

Искам да чуем как ще управляват другите, не да говорят само за бесилки и ковчези, всички протестиращи партийни личности, са провалили се политици. 

БСП се обвиняват в лъжа и манипулации на вътрешните избори, а искат да организират парламентарните. Ние правилно управляваме държавата, всичко работи, народът не усеща, че сме в пандемия. 

Винаги съм искал най-строги наказания за полицаи, превишили правомощията си, но те бяха атакувани с невиждана ярост. Този път бяха насилени полицаи, нямаше полицейско насилие“.

Винаги съм уважавал протестите на хората. Няма случай досега, когато протестиращи са искали нещо от правителството и да не е била проведена среща с тях и след това проблемът им да не е бил решен. Безспорно е обаче, че тези, които къртиха София и хвърляха бомби срещу полицаите, са провокатори и сред тях има и платени. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, а към другите – неприязън. Нека да чуем как искат да управляват, но не приемам в София да бъдат разнасяни ковчези и бесилки. В същото време съм категоричен, че винаги съм искал най-строги наказания за полицаи, превишили правомощията си, но в случая те бяха атакувани с невиждана ярост. Това завих в отговор на журналистически въпроси след освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали. Ние строим и възстановяваме църкви и манастири, в същото време ремонтираме и джамии. Това е гаранция за етническия мир в страната. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважавани.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 12 септември 2020 г.

Източник: Канал 3

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече