четвъртък, юли 2, 2020

Борисов: В понеделник сменям Живков, няма милост (ВИДЕО)

Премиерът инспектира строителството на инфраструктурни обекти по Черноморието, коментира и скандала с МОСВ и вноса на отпадъци

Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекции по Черноморието. С него са министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Заедно с тях в автомобила на НСО е и кметът на Бургас Димитър Николов.

Премиерът инспектира строителството на спортния комплекс „Арена“ в Бургас. Борисов се поинтересува дали строежът е забавен заради пандемията от коронавирус и дали сроковете се изпълняват. След това министър-председателят провери как върви изграждането на обхода на Поморие.

Борисов се обърна към министър Горанов дали е наясно с разговорите между Николов и Нанков за строителните обекти, а финансовият министър му отвърна: „Накрая ми носят сметката, ще разбера“.

При проверката на строежа на обхода Борисов също попита дали се спазват сроковете. Съоръженията се правят за да могат хората да са спокойни, да могат да ходят до нивите си и на туризъм, ако искат, каза премиерът.

„Зам.-министрите се сменят с моя заповед. Понеделник го сменяме“, заяви Борисов относно поста на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който е обвиняем по големия скандал с незаконното внасяне на отпадъци от чужди страни и инсинерирането им у нас.

Борисов очаква предложение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро за нов заместник.

„В понеделник в 8:00 часа сме се разбрали с министъра на екологията да има предложение за смяна на зам.-министъра Красимир Живков, няма милост за никого“, непреклонен беше Борисов.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече