петък, юни 18, 2021

Борисов: Вдигам заплатите на лекарите с 600 лева, а на санитарите – със 120 лв.

С 600 лева се вдигат заплатите на лекарите от следващата година, на сестрите с 360, а на санитарите – със 120.  Мярката ще обхване 18 000 лекари, 20 000 професионалисти по здравни грижи и 12 000 санитари.

Предложенията са утвърдени на работното онлайн съвещание на членове на Министерския съвет, свикано от премиера Борисов, съобщи правителственият пресцентър. Те предвиждат също 15% увеличение на възнагражденията за всички служители в системата на МВР. Това ще се отрази върху доходите на 48 000 служители, отпуснати са 231 млн. лв.

Премиерът Борисов възложи да бъдат направени промени в проекта на Закона за държавния бюджет за 2021 г. Те ще бъдат внесени от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти между първо и второ четене на проектобюджета, се посочва още в съобщението.

Има промени и в детските надбавки. Родителите на 710 хиляди деца ще получат семейни добавки по следния начин: за едно дете – 50 лева, за две деца – 110 лева, за три деца – 165 лева, за 4 и повече деца – 185 лева.

„Ние се борим за хората, борим се държавата да се измъкне и сме все още от най-стабилните страни в ЕС“, написа премиерът в своя профил във Facebook и добави: „Смирение, работа и плътно до хората на първа линия“.

„Действително тази пандемия е много тежка. Съжалявам, че Радев продължава да разединява нацията. Нужна е малко добрина, малко смирение, системите са напрегнати! Не ви вярват хората, иначе отдавна да сме си тръгнали“, е заявил Борисов на заседанието.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече