неделя, януари 17, 2021

Бойко Борисов: Изразяват си мнението, значи има демокрация (ВИДЕО)

София няма да бъде затваряна заради увеличения брой заболели от COVID-19

Премиерът Бойко Борисов  е отново на обиколка из страната. Придружаван от вицепремиера Томислав Дончев, той инспектира нова църква в Габрово. Те бяха посрещнати от кмета на града Таня Христова.

„Вече си е истински храм – изписан, изографисан“, възкликна Борисов и стана ясно, че ще бъде осветен на 1-ви ноември.

Борисов спомена, че миналата седмица е бил в нов храм в Ловеч, а преди това и в новите сгради на манастир край Кърджали. Свещениците му благодариха за подкрепата и отчетоха, че е един от малкото управляващи, които не забравят църквата. 

След това премиерът посети и язовира, който захранва града. Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че той е пълен и няма опасност от безводие. 

Борисов каза, че трябва да бъде осигурено и финансиране за решаване на водните проблеми и на Севлиево и околните села. До момента са били отпуснати 10 млн. лв., с които частично е осигурена вода за Севлиево, но и тя не е достатъчна. Затова са готови нови три проекта за града и по-малки населени места, които окончателно ще решат кризата. Те са на обща стойност 14 млн. лв. отчете Томислав Дончев.

Борисов съобщи, че се чул с Янка Такиева, която му благодарила за увеличението на заплатите на учителите. Той добави още, че били направени 60-70 километра тунели под София.  

Премиерът коментира и увеличения брой заболели от COVID, като обясни, че заради това на хората на първа линия са увеличени заплатите с 30%. „Ние не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система, за това 460 млн. повече в новия бюджет сме заделили за здравеопазване. За да може да пазим психическото здраве“, заяви Борисов. 

Той отбеляза, че много градове вече били затворени и даде пример с Мадрид. Премиерът припомни, че е заявявано, че няма да бъде затворена София, но отбеляза, че хората се тревожели от това. От думите му стана ясно, че се правело всичко възможно, за да може всичко да върви напред. 

„Какви политически речи и с какви епитети се замерват, след него се успокоих, че и в България е нормално да се обиждат така хората“, коментира Борисов президентския дебат в САЩ. 

„Недоволни винаги има. Щом могат да си изразят мнението, значи има демокрация. Родителите на сегашните демократи тогава ни смазваха. Буквално ни смазваха. Виц не можеше да кажеш за бай Тошо или за партията. За вицове арестуваха“, каза Борисов.

Източник: Канал 3

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече