понеделник, май 23, 2022

Бойко Рашков извади папката с подслушваните: Раздавани са бонуси за извънреден труд на хората, които са подслушвали

Папка с документи от проверката на МВР за ограничаването на гражданските права на 123 души показа от трибуната на Народното събрание служебният министър Бойко Рашков, който днес отговаря на въпроси на депутати по темата „послушване“. Той предложи да връчи папката на депутата от ИБГНИ Николай Хаджигенов, който ръководи парламентарната комисия по темата.

„Не искайте от мен да нарушавам закона, както го направиха други“, коментира Рашков, който за пореден път подчерта, че не може публично да каже кой е бил подслушван, както и дали има представители на е една или друга партия. Това беше и в отговор на питане на БСП дали сред имената има и такива на техни представители. Служебният вътрешен министър заяви, че ще предостави материалите по официалния път в комисията, ръководена от Хаджигенов.

Хората, които е трябвало да изпълняват заявките за нерегламентирано подслушвано, са имали толкова много работа, че са били заети денонощно. Затова и са получили сериозни пари за извънреден труд. Това разкритие направи вътрешният министър Бойко Рашков по време на изслушването му в парламента. То бе по искане на ГЕРБ-СДС, като мотивът за викането на вицепремиера в пленарната зала бе многобройните му твърдения за незаконно подслушване на политици, протестиращи и журналисти. 

Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече