неделя, декември 5, 2021

Бойко Рашков за ДПС: Пехливан политици. Ще изнеса факти как притискат хората да гласуват за тях

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков разкри, че на изборите на 11 юли е имало много нарушения, за които тепърва ще изнесе факти. Той направи изявление пред медиите, като коментира и скандала „Пандора Пейпърс“, като каза, че: „трябва да се изследват фактите от службите в страната. За съжаление отново ще вървим след събитията“.

Относно темата с изборите, Рашков поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с изборите от 11 юли, пише Dnes.bg. „В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС иначе няма да получи отопление през зимата“, това коментира пред журналисти министър Рашков.

„Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи във връзка с изборите от 11 юли, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е приготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази, като „репресия“ и  „антидемократичност“, което е свързано с моето име. Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения“, каза още Рашков.

„При положение, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна МВР, който е един от органите, който може да противодейства на тези действия, да не действа както не бяха действали до този момент предишните министри на вътрешните работи – Терзийски и Младенов. Ние статистически доказваме, че към онзи момент тези министри, които са били пряко подчинени на Борисов, не са извършили абсолютно никаква дейност във връзка с изборите, които са били провеждани към онзи момент, с изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Божков и партията на Цветан Цветанов“, каза Бойко Рашков.

„Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ – ДПС“, уточни още Рашков.

„От началото на юли до средата, благодарение на засилената активност на полицейските органи в страната, ние, както никога досега имаме нулева престъпност в този период“, каза служебният вътрешен министър.

Той коментира също и случая с Арсенал. „В Арсенал са задържани лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение“

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече