неделя, декември 5, 2021

Бременна с близнаци жертва на Covid 19

Трагедия в Сливенско – родилката, която почина от COVID-19 и загуби и близнаците си, е забременяла след дълги инвитро процедури, разкри кметът на село Градец. Само в нейното семейство коронавирусът отнема общо четири живота – от заразата умира и нейната свекърва.

Жената проявява симптоми на COVID-19 след свекърва си и е откарана в болница. Тя твърдо отказва да бъде хоспитализирана и се прибира у дома. Там тя се влошава и отново е закарана в болница, където вече е хоспитализирана в тежко състояние.

Лекарите правят спешно цезарово сечение, но бебета са с тегло 500 грама всяко и не оцеляват. Жената също умира от COVID-19.

Ситуацията в Градец е много сериозна. Има недоверие в хората, те не вярват в болестта. Аз за тяхно добро съм направил зелен коридор за ваксинация, но от всички жители само аз съм ваксиниран, обясни кмета на селото Веселин Урумов.

По думите му ситуацията в селото е сложна – увеличават се болните и смъртните случаи. Урумов каза, че всеки, който иска да се ваксинира, да отиде в кметството и ще бъде организиран зелен коридор.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече