петък, юни 18, 2021

Бунт в БСП: Пловдивски социалисти нахлуха на „Позитано“ 20, Нинова се скри

Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на БСП в София, за да внесат протестна позиция срещу изключването на Георги Гергов от партията и да искат отговори от ръководството. Според тях решението на Националния съвет на БСП е нелегитимно.

Те поискаха и среща с председателя на партията Корнелия Нинова, която обаче в момента не е в сградата, предава БТА.

„Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията“, каза Георги Търновалийски.

„Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав“, каза още той.
Социалистите казват, че няма да се откажат и през следващите дни отново ще идват пред централата на БСП. Те не успяха да се срещнат нито с Корнелия Нинова, нито с представител на официалното ръководство на партията.

Според пловдивските социалисти става въпрос за „война за листите“ в Пловдив преди парламентарните избори.

Пловдивските социалисти записаха Фейсбук послание към председателя на БСП Корнелия Нинова, след като не успяха да се срещнат с нея в централата на партията.

„За нас битката не е приключила, тя е битка за чест и достойнство, за демократичните принципи в БСП“, заяви в посланието Нина Чавдарова, заместник-председател на БСП-Пловдив.

След това пловдивските социалисти обявиха, че няма повече да се унижават да чакат среща с Нинова и си тръгнаха.

Междувременно в пост във Фейсбук Корнелия Нинова обяви, че реформата в БСП продължава и се създават три нови центъра – за стратегически, исторически и политически изследвания, за обучение на кадри и за публични политики.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече