събота, юни 6, 2020

COVID-19 и 5G – връзка, която не съществува

Тревогата около новия коронавирус продължава да ангажира вниманието на човечеството. На фона на международните усилия за справяне с глобалната пандемия и непрекъснатото търсене на ефективни решения за ограничаване на заразата, социалните мрежи и интернет изобилства от фалшиви новини и откровени неистини за COVID-19. На принципа „Страхът подклажда още страх“ се раждат „новини“, чиято единствена цел е да генерират посещения, използвайки притесненията на всеки един от нас. В този материал вече ви представихме едни от най-често срещаните заблуди около пандемията. А в анализа ни за 5G опровергахме множество спекулации около „вредата“ от новото поколение мобилни мрежи, които към момента дори не са стартирали в България. Днес ще си поговорим за още една връзка, която не съществува – тази между COVID-19 и 5G.

Нека започнем с това, че миналата седмица Китайското министерство на промишлеността и информационните технологии заяви, че ще подкрепи телеком операторите, за да ускорят развитието на 5G технологиите. И това е необходимо, тъй като чрез проектирането на оборудване, включително медицинска техника, което работи чрез новото поколение свързаност, ще се даде възможност за намаляване на въздействието на глобалната пандемия.

Съвсем лесен е отговорът на въпроса защо 5G и новият коронавирус нямат нищо общо помежду си. И този отговор се намира в учебниците по биология. Вирусите изпълняват жизнените си функции като хранене и размножаване само в гостоприемник – да се разбира организма, който заразяват.

Ето защо те няма как да бъдат пренасяни чрез радиовълни, нискочестотно излъчване или други форми на мобилна свързаност. COVID-19 продължава да бъде обект на изследване от страна на международните здравни организации, но е абсурдно да се мисли, че той се предава през сигнала на смартфона ни, чрез радиовълните от базовите станции на мобилните оператори или по интернет – чрез облъчване от екрана на лаптопа например.

Защо не си принадлежат?

Редица независими един от друг експерти се видяха принудени да обясняват на YouTube, Instagram и Facebook инфлуенсъри, че няма скрит заговор и световните правителства не си играят с биологично оръжие по отношение на коронавируса и интегрирането на мобилните мрежи от пето поколение.

„Taзи иcтopия зa 5G нямa нayчнo дoĸaзaтeлcтвo и cъc cигypнocт e пoтeнциaлнa дeзинфopмaция, ĸaтo вcъщнocт мoжe и дa cлyжи зa paзceйвaнe нa oбщecтвeнoтo внимaниe oт ĸoнтpoлиpaнeтo нa епидемията c СОVІD-19“. Това е мнението на преподавателя в университета по общественно здраве в Колорадо, Джoнaтaн Caвeт. От Федералната комисия по съобщенията, Агенцията по опазването на околната среда и Администрацията по храните и лекарствата в САЩ отново подчертаха, че 5G мрежите са напълно безопасни за човешкия организъм. Брендън Кар, който е служител във Федералната комисия, уточни в Twitter например, че COVID-19 се разпространява между хората и не е привнесен от радиовълни или друг тип комуникационна свързаност.

И още: от Търговската асоциация за безжична индустрия заявиха, че „няма спор, че животни са източникът на коронавирус“, като цитираха мнения на експерти от Световната здравна организация (СЗО) и Центъра за контрол на заболяванията (CDC). А че връзката между 5G и COVID-19 e дори нелепа, счита и Джон Бючър, старши учен от Националната програма по токсикология, която представлява междуведомствена инициатива за здравеопазване и човешки услуги в САЩ. От всички цитирани твърдения на изследователи в областта на човешкото здраве и развитието на новите технологии, става безспорно ясно, че коронавирусът и 5G поколението мрежи не си принадлежат.

Нещо повече, дори не съществува минимален риск за колаборация между тях. Да, вярно е обаче, че СЗО и други здравни институции продължават да проучват новия коронавирус, както и че 5G мрежите тепърва ще подлежат на тестове от страна на много държави, които планират разгръщането им. В днешната ситуация на COVID-19 пандемия учени и изследователи, технологични компании и телеком оператори обединяват усилия за да подкрепят медицината и медицинските специалисти в борбата им за ограничаване на разпространението на вируса и в помощ на пациентите. Още в началото на март университетът Чулалонгкорн и мобилният оператор AIS в Тайланд пуснаха умни роботи с технология 5G, които да се грижат и проследяват пациенти с коронавирус.

5G роботи бяха вкарани и в големите болници в Ухан, център на новата епидемия от коронавирус. Те се използват в изолационни отделения, отделения за интензивно лечение, операционни зали, за да предоставят денонощна дезинфекция. 5G роботите помагаха на медицинския персонал да изпълнява задачи, включващи консултации и доставка на лекарства. В рамките на борбата с новия коронавирус отново в Китай работят 5G роботи, способни да разпознават симптоми на COVID-19 като висока температура сред големи групи от хората.

В този момент е далеч по-разумно човечеството да се фокусира както върху ограничаването на пандемията и рационалното използване на технологиите, така и върху опровергаването на откровени неистини, които също оказват съществено влияние върху ежедневието на обществата.

По темата работи Румен Скрински

Източник: Actualno.com

Подобни публикации
1 Коментар
 1. БОРИСЛАВ ЗАШЕВ. казва

  МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ЕЛИТ,,.
  МИЛИАРДИ ХОРА ПО СВЕТА ГИ ЗАРАЗИХА С ИНФОРМАЦИОННИЯ ВИРУС НА МАНИПУЛАЦИЯТА.
  AЗ, БОРИСЛАВ ЗАШЕВ, НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ,,КОРОНА ВИРУСА,,.
  ЧОВЕШКИЯТ РОД ЩЕ ПРЕЖИВЕЕ И ТАЗИ ,,ОПАСНОСТ,,.
  ХУБАВОТО СЕГА Е ,ЧЕ КАТО СТЕ СИ ПО ДОМОВЕТЕ,НЯМА ДА ХАРЧИТЕ МНОГО.РАЗХОДИТЕ ЩЕ СА ВИ В ПЪТИ ПО-МАЛКО.
  МИЙТЕ СЪС САПУН РЕДОВНО РЪЦЕТЕ И ЛИЦЕТО СИ,ДИЗИФЕНКЦИРАЙТЕ ДОМА СИ (1:5 БЕЛИНА И ВОДА),СЛАГАЙТЕ МАСКИТЕ НА УСТАТА СИ И НЕ СЕ ПРЕТЕСНЯВАЙТЕ.АКО МОЖЕ ДА СЕ СНАБДИТЕ И С ЛАМПИ ИЗЛЪЧВАЩИ УЛТРАВИОЛЕТОВИ ЛЪЧИ С ДЪЛЖИНА 280 nm – 100 nm,ще е идеално.Ето данните за лампите:
  UVC-Ултравиолет C (къси вълни, дезинфекционни), 280 nm – 100 nm, 4,43 eV – 12,4 eV.
  ИЗВЕДНЪЖ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПОПАДНА ПОД УДАРИТЕ НА РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ,ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА СЕ НАЛАГАТ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ НАД ХОРАТА.КАЗВА СЕ НА ХОРАТА ДА НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ,НАРУШИТЕЛИТЕ НА КАРАНТИНАТА СЕ АРЕСТУВАТ,НАКАЗВАТ СЕ С ГЛОБИ ИЛИ СЪС ЗАТВОР.НА БОЛНИТЕ ОТ КОРОНА ВИРУС СЕ ГЛЕДА И СЕ ВЗИМАТ МЕРКИ,КАКТО ЗА БОЛНИТЕ ОТ ЧУМА ПРЕДИ 500 години.
  И ВСИЧКО ТОВА Е ПРИКРИТО ПОД ЛОЗУНГА ЗА ДОБРАТА ВОЛЯ ЗА СПРАВЯНЕ С КОРОНА ВИРУСА.ДОРИ ЗА ВИРУСА НА СПИН ПРЕЗ 80-те ,КОЙТО Е ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-ОПАСЕН И ПО-СМЪРТОНОСЕН ОТ КОРОНА ВИРУСА,НЕ ПРЕДПРИЕХА ТЕЗИ МЕРКИ И НЕ НАПРАВИХА ТАЗИ НЕВИЖДАНА СВЕТОВНА ИСТЕРИЯ.ДОРИ ПРЕЗ 1-та и 2-та СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ БЕШЕ ТАКА.
  СЕГА КУКЛОВОДИТЕ ЗНАЕХА МНОГО ДОБРЕ КАКВО ДА НАПРАВЯТ И ГО НАПРАВИХА-НАСАДИХА НЕВИЖДАН И МАСОВ СТРАХ У ХОРАТА ПО СВЕТА.
  А СТРАХЪТ Е ИСТИНСКИ,САМО КОГАТО ВРАГЪТ Е НЕВИДИМ.ТОВА Е НЕЩО КАТО ГЛУПОСТТА.А СТРАХЪТ Е НАЙ-ХУБАВАТА СТОКА.
  ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ,ЧЕ МИЛЯРДИ ХОРА ПО СВЕТА ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ СА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ.ПОГАЗВАТ СЕ ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА,ПРЕВЗЕМАТ СЕ СВОБОДИТЕ И ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЧРЕЗ МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,,, А ПРИГЛАСЯЩИТЕ И БАЙГАНЬОВЦИ-ПОЛИТИЦИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ (ВСИЧКИ ДО ЕДИН ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ СЛУГИ.ТУК ВКЛЮЧВАМ И КИТАЙСКИЯ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, ),ЧРЕЗ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ МЕДИИ И МОЗЪЧНИ АНАЛИТИЧНИ МАНИПУЛАТИВНИ ТРЪСТОВЕ ПО СВЕТА,УМЕЛО И МНОГО ХИТРО НАЛАГАТ СЛЕДВАЩИЯ НОВ СВЕТОВЕН РЕД-ПЪЛНОТО ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО.А ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЧРЕЗ ЗАКОНИ МОЖЕ ДА СЕ УДЪЛЖАВАТ ОТНОВО И ОТНОВО ПОД ПРЕТЕКСТА-,,ИМАМЕ НЕВИДИМ ВРАГ,,. ЕДНО Е ДА НАЛОЖИШ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ И ЗДРАВНА ХИГИЕНА,СЪВСЕМ ДРУГО Е ,,ДОБРОВОЛНО,, ПОСТАВЯНЕ В СЪСТОЯНИЕ НА ЗАТВАРЯНЕ У ДОМА.ТОВА Е ЧИСТ И ПРИНУДИТЕЛЕН ДОМАШЕН АРЕСТ И ТО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ РЕПРЕСИВНИЯ И ОРГАН-ПОЛИЦИЯТА,А В НЯКОИ СТРАНИ И АРМИЯТА.ПОСЛЕ ЩЕ ИМА МЕРКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ИКОНОМИКИТЕ,МЕРКИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА И ДРУГИ ТАКИВА С НАДЗОРА НА ДЪРЖАВАТА,ЗАВОАЛИРАНО С ПРИНЦИПА:,,ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ,,.А КЪДЕ СА В ЦЯЛАТА ТАЗИ СИТУАЦИЯ ЖУРНАЛИСТИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИЦИТЕ И КРИТИЧНОТО ИМ МИСЛЕНЕ?НЯМА ГИ.ДА ВИ КАВА ЛИ ЗАЩО ГИ НЯМА И НИКОГА НЕ ГИ Е ИМАЛО-АМИ ЗАЩОТО ТЕ ВИНАГИ ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО И ЧАСТ ОТ ВЛАСТТА.
  ТОВА Е ЕДНА ПЛАНИРАНА АКЦИЯ НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ,КОИТО ВИДИМО СЕ ОДОБРЯВАТ КАКТО ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ПО СВЕТА ,ТАКА И ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.СТАРТИРАТ СЕ НОВИ НАЧИНИ НА ПОВЕДЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ.ДАЖЕ СТАНА МОДЕРНО СРЕД АКТЬОРИ,СПОРТИСТИ И ПОЗЬОРИ ,ДА СЕ ФУКАШ,ЧЕ СИ БОЛЕН ОТ КОРОНАТА.
  И АКО ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ СЛУШАТ ЗАНАПРЕД,ЩЕ ИМ СПРЕТНАТ ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ЗАПЛАХА-Я ОТ ВИРУС,Я ОТ НЕЩО ДРУГО.НО НАЛИ ЗНАЕТЕ,А ТЕ ГО ЗНАЯТ,ЧЕ КОГАТО ИМ ПИСНЕ НА ХОРАТА,ПРОУМЯВАЙКИ ,ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ЗА ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ И ПОДЧИНЯВАТ,ТО ТОГАВА ХОРАТА ЩЕ ПОМЕТАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И КУКЛОВОДИТЕ ИМ ПО СВЕТА.
  И БОГ ПРАТИ СЛУГАТА СИ-ДЯВОЛА ДА ВЪДВОРИ РЕД ПО СВЕТА,СРЕД САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ПОЛИТИЦИ И СИВИТЕ КАРДИНАЛЧЕТА СЕДЯЩИ ЗАД ТЯХ.КАЗВАЙКИ ИМ С ФАКТИ,ЧЕ ТОВА Е НЕВИЖДАНА МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ (ЧРЕЗ ИНФОРМАЦИОНЕН ПРОИЗВОЛ И ИНФОРМАЦИОННО НАВОДНЕНИЕ), ТЕ ГРУПОВО И ЧРЕЗ ИЗВЪНРЕДНО ГЛАСУВАНИ НАБЪРЗО ЗАКОНИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ТЕ ЗАПЛАШВАТ С : ,,ТОВА СА ФАЛШИВИ НОВИНИ ( FAKE NEWS ).НАКАЗВА СЕ С ЗАТВОРОТ 1 ДО 5 ГОДИНИ и глоба ОТ 1000 лева до 50000 ЛЕВА ,,.И ТОВА СЕ ПРАВИ БЕЗ ДОРИ ДА Е ПОСОЧЕНО,КАКВА Е ДЕФИНИЦИЯТА ЗА ФАЛШИВА НОВИНА. Информационният произвол нарасна многократно. И за милионите, които не са заразени с коронавирус, той е медиен образ, далеч по-заразен от прототипа си.
  На 13 март 2020 г.след като и нашите политици байганьовци въведоха (по-късно ,или по-рано го направиха и другите такива по света) извънредно положение в България,лъсна едно нещо-СТРАХЪТ ОТ ,,ВРАГА,, ИЗПИСАН НА ЛИЦЕТО ИМ.Този най-обикновен грипен вирус ,маркетингово го направиха да изглежда като най-смъртоносния вирус в човешката история.И НАСАДИХА СТРАХ И УЖАС У ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА.ЗАТВОРИХА И СПРЯХА ИКОНОМИКИТЕ ДА РАБОТЯТ,НАПРАВИХА ХОРАТА МАСОВО ДА СА БЕЗРАБОТНИ,КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НЕВИЖДАНА РЕЦЕСИЯ.И ХОРАТА ПО СВЕТА ЩЕ ОБЕДНЕЯТ ОТНОВО.Така кукловодите на световния полит ,,елит,, им наредиха да го направят и го направиха.НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ НЕ ИМ ПУКА ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА И ТОВА КАКВО ЩЕ ГИ СПОЛЕТИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ СА МИЛИОНЕРИ ИЛИ МИЛИАРДЕРИ,НАТРУПАЛИ НЕЗАКОННИТЕ СИ ПАРИ ,ОТ КРИМИНАЛА ДЕЙНОСТ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ. Нacтoящaтa игрa e нaчaлoтo нa плaнирaния НАЙ-ГОЛЯМ ГРАБЕЖ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ,измaмa, в рeзултaт нa кoeтo aктивитe и нaтрупвaниятa нa мнoгo cтрaни, кoмпaнии и чacтни лицa щe бъдaт eфeктивнo прeрaзпрeдeлeни в пoлзa нa нacтoящaтa финaнcoвa oлигaрхия, и пo-кoнкрeтнo cрeд cтoтицитe нeйни cъcтaвни ceмeйcтвa.
  Ще спечелят 50-100 трилиона $ от цялата тази измислена истерия с която психясаха целия свят.

  ДА АМА НЕ .Аз не ям доматите с колците и ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА ,ЧЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ГО РАЗБЕРАТ И ДА ПРОУМЕЯТ ,ЧЕ ТОЗИ ВИРУС Е ОБИКНОВЕН И ЧЕ ИМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА НЕГО В БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ И ДА РАЗОБЛИЧАВАТ ТАЗИ СВЕТОВНА МАНИПУЛАЦИЯ.ЛЕЧЕНИЕТО Е ДЕЛО НА БЪЛГАРСКА ФАРМАЦЕВТИЧНА ФИРМА В СФЕРАТА НА БИОТЕХНОЛОГИИТЕ .Създадено е преди 18 години.Мислите ли ,че българското лекарство-ваксина което унищожава ЕБОЛА ВИРУСА -(Това е най-смъртоностният вирус на света -90 % от заразените умират между 6-тия и 10-тия ден след началото на симптомите ) ,СЪЩОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА,КОЕТО ПРЕМАХВА ХИВ ВИРУСА НА СПИН ОТ КРЪВТА И ОТ ЛИМФНАТА СИСТЕМА НА ХОРАТА,
  КОИТО СА БОЛНИ ОТ СПИН,НЯМА ДА СЕ СПРАВИ С КОРОНА ВИРУСА СЕГА?Бие го и ще го бие и занапред и още как.Бие е го като маче от дирек само с две инжекции биещи се мускулно.
  Само че за ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ НИТО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ,НИТО ОТ ХОРАТА С ВЛАСТ КОИТО СА ГО ИЗПРОБВАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ.Причината е една -не могат да имат власт и контрол над този който го притежава юридически и затова и не му помагат.
  Сега е шанса на България да се прослави с поредното ОТКРИТИЕ и това да доведе до просперитет за всички българи.
  Но повярвайте ми –ТЕЗИ МАЙКОПРОДАВЦИ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ТОВА.
  ТЕ И МЕДИЦИТЕ ИМ ,,ЕКСПЕРТЧЕТА,,ЩЕ РЕКЛАМИРАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И МЕДИИТЕ ,ЧУЖДИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФИРМИ И ЛЕКАРСТВАТА ИМ,ЗАЩОТО ОТ ТАМ ЩЕ ИМ СЕ ДАВАТ И ЩЕ ВЗИМАТ РУШВЕТИ,А ОТ БЪЛГАРСКОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА НЕ МОГАТ,ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ ДАВАТ.
  ЯСНИ СТЕ МИ КАТО БЯЛ ДЕН ВСИЧКИ ТАКИВА ПОДОБНИ ЧОВЕЧЕТА,НАРЕЧЕНИ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, И ТЕХНИТЕ ДРЕБНИ И ДРЕБНАВИ МОРАЛНО ЧОВЕШКИ ДУШИЦИ.
  Е,да сте ми живи и здрави,НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ И ТОЗИ ВИ ГРЯХ ЩЕ Е ЗА СМЕТКА НА ПОКОЛЕНИЯТА ВИ ДО 9-то коляно ЗАНАПРЕД.
  БОГ СЕ Е ГРИЖИЛ,ГРИЖИ СЕ И ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ И ЗАНАПРЕД И ЗАТОВА.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече