неделя, юни 20, 2021

COVID-19: Златна сватба в интензивното (СНИМКИ)

Златнна сватба в Интензивното отделение на болницата във Фермо, област Марке, Италия.

Едва ли 71-годишната Сандра и 73-годишният Джанкарло са си представяли, че ще посрещнат годишнината от първия си обет сред медици с респиратори, вместо сред роднини и приятели. Затрогващата история обиколи световните медии и вдъхнови хиляди.

Възрастните съпрузи италианци се заразяват с коронавирус почти едновременно и са приети с тежки симптоми в болницата на Фермо, област Марке, разказва „24 часа“.

Налага се и двамата да дишат с помощта на апарати.

„Сандра плачеше от време на време. Не за себе си, тревожеше се за съпруга си. Веднъж ми каза колко много се обичат след толкова години. Така разбрах, че имат златна сватба, която заради болестта няма как да отпразнуват“, разказва сестра Роберта Ферети.

Именно тя е организаторът на необикновеното събитие в отделението за най-тежките случаи на COVID-19: „Реших. че непременно трябва да имат свое парти за 50-годишнината от сватбата си“.

„Партито“ е наистина разтърсващо. Съпрузите лежат един до друг, но дори не могат да се погледнат заради кислородните маски и тръбите. Около тях е целият екип на интензивното в защитни облекла. Всички са направили сърца с ръцете си.

„Върху две парчета торта сложихме свещи с цифрите 5 и 0. Нямаше как да ги запалим заради кислорода. Пуснахме Сватбения марш, а те си хванаха ръцете с малкото сили, които имаха“, разказва Ферети, която е направила снимките. Тържеството продължава 10-ина минути.

„Беше невероятно. Тези няколко минути ни възнаградиха за всичките трудности от последните дни. Усетихме колко много се обичат и повечето от нас се разплакаха“, допълва сестрата.

„Винаги насърчавам служителите си да виждат личностите в пациентите и да използват техните истории като средство да се помогне за лечението им. Понякога се случват чудеса, както в този случай“, казва шефката на интензивното отделение Луизиана Кола.

Децата на двойката Джанлука и Андреа получили снимки от празненството и благодарили на медиците за невероятния подарък.

Според медии в Италия Сандра и Джанкарло вече са извън реанимацията и всички се надяват скоро да бъдат изписани заедно.

Бъдете здрави, Сандра и Джанкарло!

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече