петък, септември 17, 2021

Даниел Митов: Убеден съм, че ГЕРБ ще се върне на власт

Доскорошните управляващи опитват да мобилизират електората си и да го окуражат, че е възможно отново да вкусят от властта.

„Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и не може да заобикаляме волята на избирателя. Това заяви в „Денят започва“ зам.-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов.

Служебният кабинет не е изнесъл нещо кой знае какво, от което да имаме да се притесняваме. Всичките неща, които ги говорят в момента, в един момент ще се окаже, че са си правени по закон и по процедура.

Ако има истински нарушения има институции, които се занимават с тези неща.

На служебните министри, на които изобщо не им е работа да се занимават с тези неща, работата им е да организират изборите, където те се провалят драматично, отбеляза Даниел Митов.

Не само че ще заявяваме, че ще управляваме, ние отново ще бъдем първа политическа сила“, категоричен бе Митов, цитиран от Лупа.бг.

„Лидерът на партията е несериозно да се откаже. Когато отиваш на избори, трябва да си водиш партията“, така коментира Митов участието на Бойко Борисов в следващия парламент. „Ако прецени да не влиза в Народното събрание, това ще си е негово решение, то ще бъде на базата на резултат, потенциални коалиции и т.н. След последните избори Бойко Борисов даде ясни сигнали накъде иска да върви партията“, заяви още Митов.

„Аз не съм бягал от отговорност, въпреки че ми беше ясно, че шансовете да се състави кабинет бяха меко казани ниски. Ако ще ме използват държавата да върви напред, да осигурим еволюция на българската институции , аз съм готов да бъда използван“, каза Митов по повод евентуалното повторно издигане на кандидатурата му за премиер.
Увеличението на секциите в чужбина и в това число секциите в Турция е огромен проблем, според Митов. Възможните коалиции ГЕРБ ще ги коментира, след като види вота на българските граждани.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече