сряда, септември 30, 2020

Десетки хора се събраха в подкрепа на нападнатото преди дни младо семейство във Видин

Десетки жители се събраха в подкрепа на нападнатото преди дни, младо семейство във Видин, съобщи BulNews.

Припомняме, че нападението над младия мъж се случило преди дни с Владимир Скорчев в центъра на града, докато извеждал децата си на разходка.

По неговите думи е бит с бухалки, ударен е по главата, докато държал едногодишното си дете. Семейството има едногодишни бебета-близнаци. Жена му Кристина също била бита, докато излизала на вън с другото дете. Докато мъжете биели Владимир, от там минавал негов познат и му се притекъл на помощ, в опита си да помогне и него нападнали групата мъже. За щастие успяват да ги прогонят бързо и боят продължил около 5 мин. След това Владимир лежал няколко дни в хирургичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“, тъй като получил световъртеж, гадене, повръщане и други симптоми. Младият мъж има синини по тялото от боя, който му е нанесен.

По случая има 4-ма задържани, сред които и една жена.

Инцидентът има предистория. Ден преди ромите да нападнат младото семейство, 19-годишен с автомобила си дава на заден ход и спира буквално на сантиметри от количката на бебето, докато Владимир слагал бебето в нея. Това го предизвикало да удари по капака на колата на 19-годишния младеж, за да спре автомобила си и да не ги блъсне. Това се случва на същото място пред дома на семейството в централната част на града. Тогава младежът предупредил Владимир, че ще се разправя с него, но той не обърнал внимание на думету му. Обаче на следващия ден се случва именно побоят над него и жена му докато държат двете си бебета.

В подкрепа на младото семейство днес се събраха десетки жители, техни близки, познати и съседи пред жилището където живеят, за да изразят своята позиция, че случващото се е недупостимо и не искат да живеят в страх за тях и своите деца. Хора, които са станали свидетели на инцидента са се уплашили първо от случващото се и второ за техните деца.

Младото семейство не иска нищо повече от справедливост. Те призовават съдебната власт да си свърши работата както трябва.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече