сряда, април 14, 2021

Димитър Стоянов: Няма нарушение при назначаването на Десислава Радева

Няма нарушение на закона с назначаването на Десислава Радева (тогава – Генчева). Това заяви главният секретар на президента Димитър Стоянов. Той припомни, че е извършена проверка от инспектората на министерство на отбраната, която не е показала нарушение, както и че в момента се извършва втора проверка. Димитър Стоянов обясни още, че по-късно на мястото на Десислава Радева е назначен друг служител, който по съвместителство е изпълнявал тези функции:

„През ноември 2014 г. генерал Радев назначава г-жа Генчева (бел. ред. моминското име на Десислава Радева) временно на поста „Връзки с обществеността“. Два пъти се обявяваше конкурс, двата пъти никой не се яви или не отговаряше на изискванията. По съвместителство Радева е изпълнявала двете функции (главен финансов специалист от 2011 г. и от 2014 г. ПР). Десислава Генчева е била на позицията до август 2016 г. Няма нарушения на закона и правилата. На Радева и е даден апартамент под наем. Позволено е тя да бъде ПР, командирът на ВВС е длъжен да си назначи такова лице. Всички документи са изпратени до КПКОНПИ. Само с 3 документа може да се установи дали има конфликт на интереси или не. А ние сме изпратили много повече до КПКОНПИ. Няма какво да се крие от ази проверка, нищо странно няма да се появи. Аз съм сигурен в резултата. Нека да оставим прокуратурата и Министерството на отбраната да си свършат работата.“, обясни Стоянов.

Относно разпространените СРС-та Димитър Стоянов каза, че президентът случайно е намесен в този разговор, тъй като подслушван е бил ген. Стойков. Той призова прокуратурата да бъде оставена да си свърши работата:

„Нека да видим как ще се развият събитията и чак тогава да коментираме“.

На въпрос дали има война между прокуратурата и президентството Стоянов отговори:

„Ще действаме институционално. Няма да си позволим да слезем на друго ниво.“

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече