вторник, октомври 19, 2021

Директорът на „Пирогов“ не смята, че обезателно ще се удължат мерките с повече от 10 дни

Като лекар мога да кажа, че правим всичко, което се налага. Категорично смятам, че това, което се прави от медицинска гледна точка, е правилно. За разлика от другите две вълни, вече всички са ваксинирани, работят без страх и самото лечение стана по-адекватно. Това, което беше наложено като мерки за 10 дни, не е тежко и е адекватно. Така директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов коментира развитието на коронакризата.

Според Балтов, най-голямото притеснение е за учениците, а покрай изборите щяло да има забавяне те да се върнат в училище за още 10 дни. Така че той не е на мнение, че обезателно ще трябва да се увеличи срокът на сегашните мерки.

Балтов е сигурен, че нашите статистически данни за коронакризата са по-добри от тези в съседните държави. Той го каза пред Нова телевизия, макар веднага да призна, че не знае как точно се изготвя статистиката в Румъния, Сърбия, Гърция. Според него обаче съседните ни държави си занижават леталитета, като той съди и от средната смъртност в света.

Преди коронакризата нацията ни имаше сериозни здравословни проблеми – неща като това да не отидеш на профилактичен преглед на 6 месеца, каза Балтов.

За разлика от втората вълна, при третата вълна много повече болници се включиха в лечението. Сега има по-плавно нарастване на случаите, повече болници могат да помогнат – бих казал, че има едно преразпределение, коментира Балтов.

Директорът на „Пирогов” каза и, че има случаи, при които коронавирусът повтаря, но на въпрос води ли се точна статистика, отговорът беше: „Мисля, че е много малък процентът”. Още: В Чехия подозират официално около 1500 души за повторно заразени с коронавирус

Последните ще станат първи – така Балтов коментира темата с ваксините, като според него ако има наистина регулярни доставки и количества, бързо ще тръгнем напред.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече