петък, юни 18, 2021

Доживотна присъда за мъжа, който блъсна и уби детето си от мост в Габрово

Съд в България издаде присъда за случай, който разтърси хората в страната. С окончателно съдебно решение, Дилян Бетев, блъснал от мост край Габрово и убил малолетния си син през 2019 г., ще лежи в затвора доживотно. Така върховните съдии потвърждават присъдата на апелативния съд в Търново.

Мъжът е признат за виновен по обвинение за това, че при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил малолетния си син, който се намирал в безпомощно състояние. Бетев трябва да плати и обезщетение в размер на 200 000 лв. за причинените неимуществени вреди.

Според обвинението мъжът хвърлил малолетното си дете през висок виадукт, през нощта, търсейки оправдание в житейските си неблагополучия и личен конфликт с майката. А психологическата характеристика на подсъдимия го определя като личност с емоционално нестабилни черти, склонен към цинизъм, арогантност и дързост, невъзможност да поеме отговорност за другите, с оценка, несъответна на егото му, липса на критичност към недостатъците, неглижиране на отрицателните постъпки, пише Novini.bg.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече