сряда, септември 30, 2020

Доц. Кунчев: Мачовете, дискотеките и фестивалите не биваше да се състоят

Държавният главен здравен инспектор е доволен, че все пак това решение не е в неговите ръце

През уикенда у нас се завръща футболното първенство и то с публика, а фестивалите на открито и нощните клубове функционират на почти пълни обороти, въпреки че пандемията е далеч от своя край. Доц. Ангел Кунчев е категоричен, че от позицията му на епидемиолог би препоръчал тази практика да се прекрати.

„Ако трябва да отговоря, като епидемиолог, за мен футболните мачове, дискотеките и фестивалите не биваше да се допускат, но за щастие това решение не е в моите ръце“, каза държавният главен здравен инспектор пред БНТ.

Доцентът е разочарован от неспазването на противоепидемичните мерки в цялата страна, като той отчита, че обществото вече психологически е приело, че COVID-19 не е нищо особено и могат да продължат да си живеят в нормалния ритъм.

Ангел Кунчев отчита и влошаване на заболеваемостта в Западна Европа, докато в Източна ситуацията е достигнала един етап, в които страните се движат равномерно.

Той изтъкна още, че здравната система у нас е натоварена от 850-те болни, които се лекуват в болница в момента, но е доволен, че за сега тя се справя, въпреки опасенията.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече