събота, юли 11, 2020

Доц. Мангъров: Нещата вървят към приключване

„Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ние ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха, пред края на зимата и началото на пролетта“. Това заяви пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София..

„Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и това с отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка“, каза още той.

По думите му е „много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина, защото те са „най-малко застрашени от тази инфекция“.

Педиатърът е сигурен, че родителите, които не са пуснали децата си, „малко по-малко ще успеят да преодолеят страховете си и да се върнат към нормалния ритъм на живот“.

Експертното му мнение е, че тестове за персонала в детските градини и ясли не е необходимо да се правят.

„Не е нужно да се правят, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но в това няма нищо страшно“, твърди той.

Според него дори и да има втора вълна на коронавирус, тя няма да е същата като първата.

„Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били“, заяви Атанас Мангъров.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече