сряда, септември 30, 2020

Дубайската принцеса напусна мъжа си и избяга от страната

Принцесата на Дубай Хая Бинт ал-Хюсеин е напуснала съпруга си и престолонаследник принц Мохамед Бин Рашид ал-Мактум и е избягала от страната, пише „Мидъл ийст монитор“.

Тя е взела със себе си и двете им деца – Зайед на 7 г. и Ал Джалила на 11 г. По предварителна информация на изданието, тя е излетяла за Германия с помощта на немски дипломат. Страната в момента отказва да екстрадира жената и децата въпреки желанието на принца.

Според друга информация, тя вече е успяла да замине за Лондон, вземайки със себе си 31 милиона британски лири, за да започне нов живот.

Това се случва година, след като принцеса Латифа, която е дъщеря на Ал-Мактум, също избяга от Дубай. Тя изчезна около бреговете на Гоа, Индия, заедно с американския гражданин Жан-Пиер Херв Жубер, който се оказа бивш френски разузнавач и писател. По-късно се разбра, че тя се крие на яхта с него и още един британец.

Във видео тя обясни, че е била „затворена, измъчвана, бита и цензурирана“ от кралското семейство. Въпреки това принцеса Латифа беше заловена и върната в Обединените арабски емирства. С връщането си обаче тя напълно изчезна от общественото полезрение, като единственото свидетелство, че е жива, беше нейна снимка, направена 8 месеца след залавянето ѝ. На снимката тя беше заедно с Мери Робинсън, бивш президент на Ирландия и комисар на ООН по правата на човека.

Източник: Offnews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече