събота, септември 26, 2020

Експерт: Горещините няма да спрат COVID-19

Ако високите температури можеха да унищожат вируса, то не бихме могли да наблюдаваме разпространението му в Саудитска Арабия и Африка, казва Реджеп Текин, експерт по инфекциозни заболявания и клинична микробиология в Университета Dicle в Турция.

По-високите температури няма да помогнат да се забави разпространението на новия коронавирус, според Текин.

„Ако поддържате социална дистанция и носите маска, скоростта на разпространение на болестта може да намалее, но лятната температура сама по себе си не е достатъчна“, каза за експертът пред Анадолската агенция. Посочвайки горещия средиземноморски климат в Южна Турция, Текин подчерта, че броят на случаите там се е увеличил напоследък, въпреки горещините.

Отбелязвайки, че през следващите седмици ще има по-горещи дни, той каза, че хората не трябва да се държат безотговорно, разчитайки само на жегите – трябва да носят маска, да практикуват социално дистанциране и да мият и дезинфекцират ръцете си независимо от температурата.

До момента Турция е регистрирала общо 5 282 смъртни случая от коронавирус, докато над 187 511 души са се възстановили от болестта. Понастоящем в страната има повече от 208 938 потвърдени случая.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече