четвъртък, септември 23, 2021

Експерт: Ремдесивир далеч не е панацея

През последните седмици в борбата с коронавируса все по-често лекарите използват лекарството „Ремдесивир“. ПО този повод пулмологът д-р Александър Симидчиев заяви: „Чудесно е, че „Ремдесивир“ съществува, но лекарството далеч не е панацея.“ 

„Ремдесивира“ е един от медикаментите, при който има доказателства, че върши работа при един от най-тежките случаи, но не е панацея. Общите грижи за пациентите, доброто гледане и много съществено – слагането на антикоагуланти, тоест противосъсирващи медикаменти, още в хода на хоспитализацията, помагат в много голяма степен. Вече знаем повече за това как се лекува вирусът в болнични заведения и се справяме доста по-добре, отколкото в първите 1-2 месеца. Има неща, които са с много по-сериозен лечебен ефект отколкото „Ремдесивира“, обясни той пред агенция „Фокус“.

Д-р Александър Симидчиев каза още, че по-ефективни са лечението с медикамента, който беше приложен на американския президент Доналд Тръмп и преливането на кръвна плазма от преболедували на заразени. Според пулмолога приложението на лекарството, с което се излекува Тръмп, е незаконно и неморално. Наличието на подобен тип медикаменти е определен напредък за науката, уточни д-р Симидчиев, като добави, че той трябва да бъде развит и да се прилага много повече.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече