неделя, юни 20, 2021

Емигрант, завърнал се от САЩ, впечатли с презентация СЕМ и бе избран за нов шеф на БНР

Завърнал се от САЩ дългогодишен емигрант и медиен мениджър поема ръководството на БНР. Андон Балтаков е новият генерален директор на Радиото, реши днес СЕМ. Балтаков получи четири от общо пет гласа на членовете на медийния регулатор, пише novinite.bg.

За него гласуваха Бетина Жотева, Галина Георгиева, Ивелина Димитрова и София Владимирова. Розита Еленова даде вота си за Антон Митов и гласува с „въздържал се“ за кандидатурата на Андон Балтаков. Това бе второто гласуване, което СЕМ проведе.

Час по-рано съветът не може да излъчи победител в конкурса, като по два гласа тогава получиха Андон Балтаков и Антон Митов, а един глас, от съветничката Ивелина Димитрова, бе даден за Митко Димитров. За второто гласуване Димитрова подкрепи Балтаков, като каза, че риск с неговото назначение има, но по-голям е рискът БНР да остане без ръководител. 

Андон Балтаков впечатли съветниците с новаторска и визионерска концепция, с презентационните си умения, с богатата си автобиография като мениджър в сферата на стратегическото медийно развитие и дигитализацията в медиите.

Работил е за АП, Си Ен Ен, завършил в УНСС и университета „Йейл“, а в ранните години на кариерата си е бил новинар в БНР.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече