сряда, юни 23, 2021

Гълъб Донев: Пенсионерите да са спокойни! Няма да спираме 50-те лева добавка

Служебният социален министър Гълъб Донев успокои пенсионерите, че добавката от 50 лева към месечните им пенсии ще продължи да се изплаща. 

Във връзка с решението за увеличение на пенсиите с 5% той обясни, че тези, които няма да го получат са хората, чиито пенсии са били вече увеличени от 1 януари.

Има определени групи, които няма да получат увеличение от 5%, тъй като тяхната реална пенсия е 290 лв., но получават 300 лв. Когато я увеличим с 5%, тяхната лична пенсия ще стане 304 лв., обясни Донев. 

„Нивата на заетост и на безработица се връщат към тези отпреди кризата. Докладите се изготвят на ежедневна база. Безработицата е под 5,6%, което е добър знак, че икономиката започва да се възстановява“, заяви вицепремиерът пред Нова телевизия.

За пенсионирането на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, Гълъб Донев коментира, че действително Кантарджиев е изключителен професионалист в своята област. „Климатът, който е създаден в института, говори за човек, който достойно е извървял своя професионален път. Всички български граждани помнят и знаят неговото присъствие при различни епидемии. Тук категорично не става въпрос за разчистване на сметки. Не става дума за разчистване на калинки. Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в такъв списък“, подчерта министърът.  

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.