неделя, октомври 24, 2021

Ген.-майор Венцислав Мутафчийски, ВМА: Ще предложим на министъра на здравеопазването да продължи мерките до 12 април

Ще предложим на министъра на здравеопазването да продължи мерките до 12 април. Това каза председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг във ВМА, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Една положителна проба на заразен с коронавирус е регистрирана от снощи досега в България и общият брой вече е 243, от които 23 за денонощието“, каза още Мутафчийски.

„От вчера обсъждаме мащаба. Ще предложим на министъра на здравеопазването да продължи мерките, които изтичат утре, до 12 април в същия обем. Единствено се разширява терена на посещение – става дума за колекторските фирми за събиране на сметки. Ще препоръчаме на министъра на здравеопазването да отпадне поименно изреждане на страните от заповедта, от които трябва пристигналите задължително да бъдат карантинирани и да бъде за всеки един, който пристига от чужбина. Така чужденците трябва да знаят, че 14 дни трябва да бъдат под карантина и да заявят къде ще прекарат задължителната си карантина. Има 8 души, които искат да напуснат ВМА, но още не са изчистени от вируса. Продължаваме да ги тестваме“, посочи той.

Източник: Focus-news.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече