понеделник, август 10, 2020

Ген. Румен Ралчев: Снимките са заплаха за Борисов

След записа и публикуваните снимки, за които се предполага, че са от спалнята на премиера Бойко Борисов, се появиха много сериозни въпроси. Застрашена ли е сигурността на министър-председателя и кой е виновен за компроматите? Бившият служител на НСО и Велик приор на Ордена на Рицарите тамплиери – ген.-майор Румен Ралчев, каза за „България сутрин“, че фотографиите са заплаха за сигурността на Борисов.

„Разделението в една резиденция на помещенията, включително и на министър-председател, е свързано основно с три сектора. Сектор за обслужващия персонал, сектор, в който министър-председателят посреща гости, и личното пространство – секторът, в който той си почива. Въпрос на личен избор от страна на министър-председателя е кой може да влиза в този сектор. Най-вероятно от охраната би могъл да бъде само началникът. В тази група може да се включи, но не като последна инстанция, камериерка, която чисти, и хора, които той допусне там“, обясни той за Bulgaria ON AIR.

По думите на ген.-майор Ралчев може да става въпрос за папарашка снимка, която „негов познат, съпартиец, близък е направил“.

Той отбеляза, че по време на пандемията „престрелките“ между Министерския съвет и президентството са затихнали.

„Напрежението, свързано с преминаването през тази криза, вече се отразява и отпушва нова агресивност в техните взаимоотношения“, посочи гостът в студиото.

„Това дали спи с пистолет или не – една романтика от Джеймс Бонд. Трябва един много обстоен анализ на случката и да се види къде е тази пробойна“, посочи още ген. Ралчев относно публикуваните снимки на Борисов.

„С оглед на неговия нрав, той неглижира някои от правилата, на които е задължен да се подчинява. Примерно, няма право сам да се вози“, добави бившият служител на НСО.

Източник: Petel.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече